ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1633 / 1634 / 1635 >

Haltes Randstadrail worden beter toegankelijk gemaakt

vrijdag 6 maart 2009

De haltes van Randstadrail, de sneltram tussen Den Haag en Zoetermeer, worden binnenkort aangepakt om zo de toegankelijkheid te verbeteren. Daarmee geeft de HTM toe dat de perrons nog niet in orde waren.

De verbeteringen richten zich voornamelijk op de verkleining van de afstand tussen het voertuig en het perron. Daarvoor worden de rubberen strips op een aantal haltes vervangen. Uit een test van deze krant met de Zoetermeerse Zorgvragersraad bleek vorige week dat de spleet tussen de sneltram en het perron soms inderdaad te breed is. Daardoor bleven de wielen van rolstoelen in de spleet steken, wat voor gevaarlijke situaties zorgde.

Volgens een woordvoerster van de HTM worden de werkzaamheden in drie fares uitgevoerd. Tijdens de eerste fase worden de Zoetermeerse haltes Meerzicht, Buytenwegh, De Leyens en Leidsewallen aangepakt. De aannemer is bezig met de planning en waarschijnlijk begint hij over enkele weken met de opknapbeurt.

De tweede fase bestaat uit het aanpakken van de haltes Seghwaert, Centrum-West, Forepark, Leidschenveen, Leidschendam-Voorburg en Beatrixlaan. Aan de haltes binnen Den Haag wordt minder veranderd. De rit van de Zorgvragersraad bevestigde dit: in de stad voldoen de perrons wel aan de eisen voor rolstoelgebruikers. Gedurende de laatste fase worden deze haltes toch nog een keer onder de loep genomen. Alle werkzaamheden moeten nog dit jaar worden afgerond. De verbeteringen aan de perrons zijn nodig om de toegankelijkheid van Randstadrail voor met name rolstoelgebruikers beter te maken. De sneltram is voor gehandicapten een van de eerste mogelijkheden in Nederland om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Voorall, de belangenvereniging voor Hagenaars met een beperking zal binnenkort in samenwerking met het stadsgewest Haaglanden de perrons opnieuw onderzoeken. De vereniging zal daarbij alle perrons opmeten.


Bericht geplaatst op vrijdag 20 maart 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 6 maart 2009
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |