ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 163 / 164 / 165 >

Rokkeveners zijn ontevreden over het openbaar vervoer

dinsdag 7 mei 2002

Gebruikers van lijn 52 waren in mei 2002 niet blij met de aangekondigde opheffing van lijn 52 Rokkeveen - Rijswijk op 15 december 2002. De lijn trok te weinig reizigers.
Het besluit om de lijn op te heffen lag bij Stadsgewest Haaglanden, dat de regie voert over het openbaar vervoer in deze regio. Het laten rijden van deze bus voor weinig passagiers, zou niet lonend zijn. Connexxion had naar eigen zeggen nog voorgesteld om op de lijn met Interliners te gaan rijden, wat dan extra reizigers zou trekken.
Lijn 52 kent een korte maar heftige geschiedenis. De lijn begon als een strakke halfuursdienst over de hele dag. De lijn reed vanuit Rijswijk via de wijk (Tintlaan en de Regenboogsingel) en reed terug via de Oostweg en de A12. Blijkbaar hielp deze dicht-bij-de-deur-methodiek niet, want de dienstregeling werd in september 2001 flink gekortwiekt en de route veranderde. De bus reed nu vanuit Rijswijk via de Zuidweg en de Oostweg, langs Siemens en Zoeterhage naar de busgarage aan de Kelvinstraat. De bekende salami-plakkentechniek: net zolang schrappen totdat er niemand meer mee reist. En op 15 december 2002 zou de lijn dus opgeheven worden.

Maar het lot besliste anders, en de lijn werd alsnog omgezet in Interliner. De dienstregeling werd nog verder uitgekleed tot enkele ritten per richting per spits. Het eindpunt werd de Kryptonstraat in Langsinghage. Nu rijden er dus lege luxe bussen.


Bericht geplaatst op zondag 23 november 2003
Bron: Haagsche Courant editie Zoetermeer van dinsdag 7 mei 2002
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |