ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1650 / 1651 / 1652 >

Gratis met de bus en de sneltram

woensdag 1 april 2009

De jongste en oudste Zoetermeerders mogen vanaf het einde van dit jaar 15 maanden lang gratis met het openbaar vervoer.
Althans als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Een proef met gratis ov moet het gebruik van de bus en de tram stimuleren en ouderen uit hun isolement halen.

Aan het experiment doen kinderen van 4 tot en met 11 jaar en ouderen met een Zoetermeerpas mee. Deze pas is bedoeld voor Zoetermeerders met een laag inkomen.De doelgroepen kunnen uitsluitend gratis reizen buiten de spits en binnen Zoetermeer, op zowel de stads- en streekbussen als op de sneltrams van Randstadrail.

Daarnaast komen er zogenoemde kennismakingskaarten voor mensen die zich nieuw vestigen in Zoetermeer en worden vrijkaartjes uitgedeeld rond de feestdagen tijdens de drukste weekeinden in november en december.

De gemeenteraadscommissie ruimte buigt zich op woensdag 15 april over de plannen van wethouder Pieter Smit (D66, vervoer). Een meerderheid in de raad gaf al eerder te kennen voor een proef met gratis ov te zijn en maakte een bedrag van 200.000 euro vrij. Het idee om ouderen met een krappe beurs mee te laten doen kwam van Jochem den Dulk van Leefbaar Zoetermeer die wees op een vergelijkbare proef in Den Haag.

Reizigersorganisatie Rover is enthousiast over het experiment. Vervoerder HTM waarschuwt voor de neveneffecten. Door de strakke inkomensgrens zal een aantal ouderen dat het niet breed heeft, net buiten de boot vallen.

De proef begint in het laatste kwartaal van dit jaar, wanneer Veolia het openbaar busvervoer in de Haagse regio overneemt van Connexxion. De proef met gratis OV wordt in 2010 geëvalueerd. Bij voldoende succes wordt het gratis ov mogelijk voortgezet.


Bericht geplaatst op dinsdag 7 april 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 1 april 2009
Meer nieuwsberichten over | Tarieven & kaartjes | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |