ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1656 / 1657 / 1658 >

RandstadRail scoort goed

donderdag 26 maart 2009

Reizigers in een Haagse stadsbus zijn niet erg tevreden over de kwaliteit van het openbaar vervoer. Met het rapportcijfer 6,8 scoren de HTM- bussen een stuk slechter dan de collega's in de andere grote steden. Reizigers zijn met name ontevreden over de informatie bij vertragingen en de tarieven.

Dat blijkt uit cijfers van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer dat de mening van tienduizenden Nederlandse reizigers over het openbaar vervoer peilde. Er is rekening gehouden met verschillende soorten openbaar vervoer en de tijdsmomenten waarop de ritten zijn gereden.

De Haagse stadsbusreiziger is het minst tevreden van heel Nederland. Het landelijk rapportcijfer voor het openbaar vervoer is een 7,2. De verschillen tussen het Haagse stadsbusvervoer en landelijk zijn het grootst op het gebied van reissnelheid en stiptheid.

Iets positiever wordt geoordeeld over het tramvervoer in de stad. Met een 7,0 scoren de HTM-trams even hoog als de collega's in Amsterdam en iets hoger dan Rotterdam.

Dat het een stuk beter kan bewijst Randstadrail. De nieuwe sneltram scoort met een 7,4 bovengemiddeld goed. Met name 65-plussers weten Randstadrail te waarderen. Die groep heeft er een 8,4 voor over. Vooral het gemak met in- en uitstappen scoort hoog. Ook is de reiziger van Randstadrail tevreden over de kans op een zitplaats. Reizigers vinden de kaartjes wel te duur. Ook de informatievoorziening bij vertragingen scoort een onvoldoende.

Reizigers in Delft en Zoetermeer lijken redelijk tevreden. Ze waarderen het openbaar vervoer in hun steden met een 7,2. Ze zijn met name tevreden over de kans op een zitplaats en de netheid van het voertuig. Ook werd de veiligheid in de tram en bus relatief hoog gewaardeerd. Minder te spreken was men over de frequentie van rijden, de informatie bij vertragingen en geluidsoverlast in het voertuig.


Bericht geplaatst op zondag 26 april 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 26 maart 2009
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |