ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1664 / 1665 / 1666 >

Binnenkort OV-Chipkaart in de bus

zondag 10 mei 2009

U kunt nu al bij Connexxion met de OV-chipkaart reizen op Voorne-Putten en Rozenburg. Maar binnenkort kunt u op bijna alle Connexxion-lijnen in de provincie Zuid-Holland met de OV-chipkaart reizen.

Bij de overgang van de huidige vervoerbewijzen naar de OV-chipkaart komt heel wat kijken. Om alles zo soepel en zorgvuldig mogelijk te laten verlopen, voeren we de OV-chipkaart niet in één keer in. Connexxion start met de OV-chipkaart in Noord- en Zuid-Holland, zodat reizigers die overstappen op de metro in Rotterdam en Amsterdam voor de hele reis de OV-chipkaart kunnen gebruiken. Voorlopig kunt u bij Connexxion ook nog met de strippenkaart en abonnement met pasfoto/stamkaart blijven reizen.

Stap 1: Kaart aanvragen
Let op! Heeft u al een Voordeelurenkaart van NS? Dat is ook een persoonlijke OV-chipkaart, waarmee u meteen kunt gaan reizen bij Connexxion (u krijgt geen voordeelurenkorting bij Connexxion). U hoeft dan niet nog een OV-chipkaart aan te vragen. Ook met chipkaarten van RET en GVB kunt reizen in de bussen van Connexxion.
Anonieme OV-chipkaarten zijn verkrijgbaar op metrostations in Rotterdam en Amsterdam en in de kaartautomaat van Randstadrail op Den Haag Centraal.

Stap 2: Saldo opladen
Voordat u gaat reizen moet u saldo op uw OV-chipkaart laden. U kunt ook kiezen voor automatisch opladen.
Op dit moment kunt u op de volgende locaties saldo kopen voor de OV-chipkaart:
alle metrostations in Rotterdam en Amsterdam
de Randstadrailstations tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Hofplein
Het komende jaar zal het aantal oplaadpunten steeds verder worden uitgebreid.

Stap 3: Reizen
Waar kunt u nu al reizen met de OV-Chipkaart in Zuid-Holland?
Alle Connexxion-buslijnen op Voorne-Putten en Rozenburg behalve lijn 81.
Binnenkort ook op alle Connexxion-buslijnen in de provincie Zuid-Holland, behalve lijn 395 vanaf Rotterdam naar de provincie Zeeland en de lijnen 106 en 180 van Gouda naar de provincie Utrecht. Metro, tram en bus van de RET in de regio Rotterdam.

Geldigheid strippenkaarten
De strippenkaart blijft voorlopig nog geldig bij Connexxion. U bent nog niet verplicht om de OV-chipkaart te gebruiken. Als u doorreist op de metro in Rotterdam raden wij u aan voor de gehele reis de OV-chipkaart te gebruiken. U hoeft dan geen gebruik meer te maken van de compensatieregeling van RET.

Geldigheid abonnementen
U kunt voorlopig nog blijven reizen op uw sterabonnement. Als u alleen met Connexxion reist hoeft u uw abonnement niet op de OV-chipkaart te zetten. In de bus toont bij controle gewoon uw sterabonnement met pasfoto of stamkaart.

Reiskosten
De reiskosten in het openbaar vervoer blijven gemiddeld gelijk. U betaalt met de OV-chipkaart voor de werkelijke afgelegde afstand. Op www.9292ov.nl kunt u binnenkort nagaan hoeveel de ritprijs met de OV-chipkaart bedraagt. Met een persoonlijke OV-chipkaart krijgen kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65 plussers automatisch 34% korting op de ritprijs.


Bericht geplaatst op zondag 10 mei 2009
Bron: Connexxion; zondag 10 mei 2009
Meer nieuwsberichten over | Tarieven & kaartjes | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |