ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1670 / 1671?print=1?print=1 / 1672 >

Ontsporing RandstadRail

donderdag 14 mei 2009

Acht mensen zijn donderdagmiddag gewond geraakt door een tramongeval in Den Haag. Op het kruispunt van de Noord-West Buitensingel en de Loosduinseweg raakte een voertuig van RandstadRail uit de rails.

Twee mensen zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Dat heeft een woordvoerster van het vervoersbedrijf HTM laten weten. Eerder had het bedrijf melding gemaakt van tien gewonden.

De verwijdering van het ontspoorde voertuig duurt vermoedelijk nog tot in de loop van de avond. Naar de oorzaak van de ontsporing en de schade doet de HTM onderzoek.
RandstadRail, de betrekkelijk nieuwe lightrailverbinding in de Haagse regio, kreeg na de oplevering in 2006 te maken met een reeks ontsporingen.

Aanvulling RTV-West

Bij de ontsporing zijn acht mensen gewond geraakt. Zes van hen zijn ter plaatse behandeld. Twee personen zijn met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

De tram reed uit de rails en raakte de mast van de bovenleiding, waardoor het voertuig scheurde. Een probleem met een wissel is vermoedelijk de oorzaak. Hier wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

In verband met het ongeval moesten trams omrijden en werden er bussen ingezet op het traject van Randstadrail 3. De opruimwerkzaamheden werden 's avonds rond negen uur afgerond.


Bericht geplaatst op donderdag 14 mei 2009 | Laatste update op zondag 17 mei 2009
Bron: Nu.nl; donderdag 14 mei 2009
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Persoonlijke ongevallen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |