ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1673 / 1674 / 1675 >

Korting voor vroege treinreiziger tussen Den Haag en Gouda

dinsdag 14 april 2009

Treinreizigers die de spits mijden, krijgen geld van de Nederlandse Spoorwegen. De beloning geldt nu nog slechts op het traject Utrecht-Gouda-Zoetermeer-Den Haag, waar de NS tot eind juni een proef houdt.

Mocht de proef slagen, dan volgen er meer lijnen. De NS moedigt forenzen aan zich niet te mengen in de drukte tussen half acht en negen uur 's morgens. De beloning behelst 20 procent korting per maandtrajectkaart, die de NS met de werkgever verrekent.

Comfort
"Werkgevers geven de korting vaak weer door aan de treinreizigers", zegt commercieel directeur Boukje BŁgel van NS Reizigers. "Wie later vertrekt, krijgt de extra beloning en bovendien het comfort van meer beschikbare zitplaatsen. En er is natuurlijk niets mis met eerst een paar uurtjes thuis werken."

Spitsmijden
De NS sluit met de financiŽle prikkel aan op spitsmijden voor automobilisten op de A12 tussen Gouda en Den Haag. Daar loopt het storm en blijven al duizend reizigers van de weg tijdens filetijden. Om mede extra ruimte te maken voor de automobilisten in de coupťs wil de NS nu ook haar eigen reizigers verleiden op een ander tijdstip te rijden. Stapt een deelnemer toch tijdens de spits in de trein, dan wordt de korting minder. BŁgel: "Ook als je voor halfacht reist, geldt de korting. Dit is een stimulans voor vroege vogels. Uiteindelijk is het doel dat steeds meer mensen in de daluren reizen."

De NS anticipeert zo op de verwachte blijvende groei van het aantal treinreizigers. Maar meer reizigers in de minder drukke uren heeft ook enorme voordelen voor de NS zelf. Spitsreizigers zijn duur. Hoe meer reizigers in de spits rijden des te meer peperdure treinstellen moeten worden aangeschaft, die in de daluren leeg staan.


Bericht geplaatst op dinsdag 19 mei 2009
Letterlijk bericht De Telegraaf van 14 april 2009
Meer nieuwsberichten over | Tarieven & kaartjes | Trein algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |