ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1682 / 1683 / 1684 >

Spitsmijden nu ook in de trein

zondag 7 juni 2009

Net als het wegennet zit ook het spoor tijdens de drukke spitsuren aan de grenzen van haar capaciteit. Daarom is NS onlangs eveneens een proef gestart met spitsmijden.
Het experiment op het traject Utrecht – Den Haag beoogt een betere spreiding van treinreizigers over de dag te bereiken. NS beloont de spitsmijders met twintig procent reductie. Deelnemers leveren hun normale abonnement in voor een daluren-abonnement. Dit is de hele dag geldig behalve tussen 7.30 en 9.00 uur ’s morgens. Het voordeel kan oplopen tot tweehonderd euro per werknemer.
De eerste resultaten van een op 23 februari gestarte proef zijn positief en lijken inderdaad te wijzen op een betere spreiding. De meeste deelnemers reizen nu op een ander tijdstip buiten de spits.
Spitsmijden heeft tot doel om te kijken of een blijvende gedragsverandering onder forenzen haalbaar is. Gekozen is voor twee experimenten: één voor automobilisten en één voor treinreizigers. Het reizen buiten de spits vraagt om een actieve rol van de werkgevers. Zij moeten de werknemers informeren en aanmoedigen om vaste reispatronen te doorbreken.


Bericht geplaatst op zondag 7 juni 2009
bron: Mobility Linq
Meer nieuwsberichten over | Trein algemeen | Tarieven & kaartjes

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |