ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1686 / 1687 / 1688 >

Bus voor ouderen mogelijk snel weg uit Oosterheem

zondag 21 juni 2009

De ouderenbus rijdt vanaf volgend jaar mogelijk niet meer naar Oosterheem. De reden is dat er in deze nieuwbouwwijk nauwelijks belangstelling is voor de voorziening voor senioren en mensen die moeilijk ter been zijn.

De nieuwbouwwijk is sinds vorig jaar in de dienstregeling opgenomen. Dat gebeurde onder meer op verzoek van de ouderenorganisaties in de stad, die dachten dat er veel behoefte aan zou zijn. Tot verbazing van teamleider Paul van Hout van de ouderenbus stapt er in Oosterheem bijna niemand in of uit.

Hij overweegt daarom de wijk uit de dienstregeling te halen als de animo niet snel fors toeneemt. "De bus moet heel ver omrijden voor Oosterheem. Dat is alleen de moeite waard als er veel gebruik van wordt gemaakt."

Woordvoerder Henk van de Berg van de Katholieke Bond van Ouderen in Zoetermeer (KBOZ) weet niet waarom er in de nieuwbouwwijk tot nu toe weinig belangstelling is voor de ouderenbus. Hij vindt het echter nog veel te vroeg om Oosterheem uit de dienstregeling te halen. "De wijk groeit sterk en dus wordt ook de doelgroep voor de ouderenbus steeds groter. In Rokkeveen was er eerst ook weinig belangstelling voor deze bus, maar nu is het daar een populaire voorziening."

Paul van Hout sluit niet uit dat de ouderenbus ooit terugkeert in Oosterheem als dit jaar wordt besloten met de ritten naar de nieuwbouwwijk te stoppen. "Maar dan moet wel eerst duidelijk zijn dat er echt een markt voor is."

De Zoetermeerse ouderenbus, die wordt geëxploiteerd door Vierstroomzorgring, bestaat al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw. Pluspunten van deze vorm van aanvullend openbaar vervoer zijn volgens Paul van Hout dat de chauffeurs zeer behulpzaam zijn bij het in- en uitstappen van passagiers en dat de haltes grotendeels bij verpleeghuizen, ziekenhuizen en winkelcentra liggen.

Er stappen jaarlijks ongeveer duizend Zoetermeerders in van wie de meesten vaker dan één keer per jaar van de busvoorziening gebruik maken.


Bericht geplaatst op vrijdag 26 juni 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zondag 21 juni 2009
Meer nieuwsberichten over | Ouderenbus

Cora van Galen heeft op maandag 5 oktober 2009 de volgende reactie geplaatst.

de titel van uw reactie / betoog

Wist niet van het bestaan van deze bus, ben toevallig aan het informeren voor mijn moeder van 82 jaar die graag gebruk wil maken van deze bus woont in Oosterheem, maar weet niet waar de halte is. en waar de kaartverkoop is, gaarne wat informatie over deze bus.

Met vriendelijke groet,
Cora van Galen

Maarten heeft op maandag 26 oktober 2009 de volgende reactie geplaatst.

Re: de titel van uw reactie / betoog

Beste Cora,

Meer informatie over de ouderenbus vindt je op:
http://www.zoetermeerov.nl/bus/ouderenbus.php

Mvg, Maarten

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |