ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1698 / 1699 / 1700 >

Storten van zand een mijlpaal voor ontwikkeling Bleizo

vrijdag 10 juli 2009

Met het storten van zand voor de verlengde Oosterheemlijn is deze week officieel een begin gemaakt met de ontwikkeling van Bleizo. In dat gebied, bij de A12 ten zuidoosten van Zoetermeer op de noordgrens van Lansingerland, worden de komende jaren een nieuw NS-station, kantoren en bedrijven gebouwd. De omgeving wordt parkachtig, zo is het plan.
Het eerste zand werd symbolisch gestort door de Zoetermeerse wethouder Edo Haan en de Lansingerlandse wethouder Dick van Vliet, voorzitter en vicevoorzitter van de Gemeentelijke Regeling Bleizo. Dat gebeuerde nabij het trafostation van Tennet en de windmolen van Siemens aan de Bleiswijkseweg. Het trafostation wordt afgebroken zodra aan de zuidkant van de A12 een nieuw, veel groter trafostation is gebouwd.
In totaal is voor het tracé van de sneltram 200.000 kub zand nodig (ruim 10.000 vrachtwagens). Als de ondergrond is gezet, kan een begin worden gemaakt met de bouw van viaducten en de aanleg van de sporen voor de verlengde Oosterheemlijn. Deze aftakking van RandstadRail wordt de komende drie jaar met zo'n 1.400 meter verlengd van de huidige eindhalte aan de Javalaan, langs het Van Tuyllpark naar het nieuwe station bij de A12. Het vervoersknooppunt dat daardoor ontstaat, krijgt bovendien een busverbinding met Rotterdam. Om het voor automobilisten aantrekkelijk te maken de rit met het openbaar vervoer voort te zetten, komt er bovendien een park- and ridevoorziening met 700 parkeerplaatsen.
Voor de aanleg van de verlengde trambaan moeten kabels en leidingen worden verlegd. Eén daarvan is de leiding van de Nederlandse Pijpleidingsmaatschappij voor de transport van koolstofdioxide (CO2).

Artikel Zoetermeerse zaken juni 2009

Over Bleizo en de Oosterheemlijn 540 kb (PDF-bestand)
Over het TenneT-terrein en HTM 567 kb (PDF-bestand)


Bericht geplaatst op zondag 26 juli 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 10 juli 2009
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |