ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1714 / 1715 / 1716 >

Persbericht: RandstadRail toegankelijk voor iedereen

maandag 17 augustus 2009

Voorall, de belangenvereniging voor Hagenaars, wil mensen met een beperking de mogelijkheid bieden om onder begeleiding gratis kennis te maken met RandstadRail.
Dit project, dat in samenwerking met HTM wordt uitgevoerd, start met een behoeften onderzoek onder potentiële gebruikers. Hiervoor ontwikkelden Voorall en HTM een korte vragenlijst. Deze moet duidelijk maken of mensen met een beperking gebruik willen maken van het kennismakingsproject. De vragenlijst wordt eind mei verspreid onder mensen met een beperking die bekend zijn bij de gehandicaptenplatforms Leidschendam-Voorburg en Voorall en in de buurt wonen van het traject van RandstadRail.

RandstadRail is de eerste voorziening voor openbaar vervoer in de regio Haaglanden die toegankelijk is voor mensen met een beperking. Dit betreft zowel mensen met een fysieke beperking, als mensen die visueel of auditief beperkt zijn. Mensen met een beperking die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel zijn echter veelal niet gewend te reizen met openbaar vervoer. Voorall denkt dat zij pas van RandstadRail gebruik zullen maken als zij vooraf volstrekte zekerheid hebben over het goede verloop van de reis. Daarom wordt hen de mogelijkheid geboden onder begeleiding gratis kennis te maken met dit nieuwe vervoerssysteem. Voorall en HTM hopen dat met het bieden van deze service RandstadRail in de toekomst vaker gebruikt wordt door mensen met een beperking.

Aanvulling AD

Veel mensen in een scootmobiel zijn bijvoorbeeld bang dat ze bij een calamiteit niet het voertuig kunnen verlaten. "Ook zijn ze bang dat ze klem komen te zitten tussen de deuren. Maar dat is niet mogelijk. Er is bijvoorbeeld een speciale knop die zorgt dat de deuren langer open blijven."
Voordat het project is opgezet, werd eerst aan de achterban van de belangenvereniging gevraagd of er wel behoefte was aan begeleiding. "Uit de enquête bleek dat tweederde van de ondervraagden daar wel belangstelling voor had."
Binnenkort gaat Voorall de benodigde vrijwilligers werven. "Dan moet het mogelijk zijn de eerste mensen te begeleiden. Het is allemaal gratis, want de HTM verstrekt de kaartjes."
De begeleiding richt zich volgens Roemeling op heel praktische zaken. "Door welke deur de mensen naar binnen moeten gaan en waar in het voertuig ze plaats moeten nemen. Het is ook belangrijk in welke richting de mensen gaan zitten."
Het project richt zich niet alleen op mensen in een rolstoel of een scootmobiel, ook blinden kunnen om begeleiding vragen.
Roemeling: We zorgen bijvoorbeeld dat de mensen weten waar de stoeltjes zijn en we vertellen ze dat wordt omgeroepen welke halte ze naderen."


Bericht geplaatst op zaterdag 5 september 2009
Persbericht Voorall van 17 augustus 2009
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |