ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1718 / 1719?print=1?print=1 / 1720 >

Onderzoek naar geluidsoverlast hsl

vrijdag 21 augustus 2009

Lansingerland laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de geluidseffecten van de Hogesnelheidslijn (hsl), die dwars door de gemeente loopt. Als blijkt dat de trein meer geluid maakt dan wettelijk is vastgelegd, dan eist burgemeester Ewald van Vliet van de minister extra geluidswerende maatregelen.

In de afgelopen maanden zijn bij de gemeente tientallen klachten binnengekomen van bewoners uit de drie kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. Dat was alleen tijdens de testritten, want de supersnelle trein tussen Amsterdam en Rotterdam wordt pas op 7 september in gebruik genomen. Na een rustige opstartperiode moet er eind 2010 elke tien minuten een trein langszoeven. Volgens bewoners dendert het treinkabaal zo’n twee minuten door, alsof er een straaljager langskomt. "Je kunt nu al geen gesprek meer voeren als de hsl langskomt," zegt Berkelaar René Wendel, die samen met andere bewoners de stichting Stop Geluidsoverlast hsl heeft opgericht.

De gemeente laat geluidsdeskundigen van de DCMR Milieudienst Rijnmond een onderzoek doen, vooruitlopend op de evaluatie die volgend jaar september wordt gehouden. "Die evaluatie was al afgesproken met onder meer de overheid en spoorwegbeheerder Prorail, maar door de vele klachten willen we niet nog een jaar wachten," legt wethouder Hans de Rijke uit. "We willen dat op korte termijn al duidelijk wordt of de afspraken over het geluid worden nagekomen."

Burgemeester Van Vliet stelt dat ook meespeelt dat Lansingerland een Vinex-locatie is: de komende jaren moeten er tienduizend woningen worden gebouwd, die voor een groot deel in de buurt van de nieuwe spoorlijn komen. Van Vliet: "We willen dat onze bewoners hier fijn wonen. Voor velen is het pijnlijk dat de koeien in het Groene Hart in de stilte staan, omdat daar speciaal een tunnel is aangelegd, terwijl de mensen hier in de herrie zitten."


Bericht geplaatst op zondag 6 september 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 21 augustus 2009
Meer nieuwsberichten over | Hogesnelheidslijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |