ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1742 / 1743 / 1744 >

Navigatiesysteem Veolia niet berekend op omleidingen

woensdag 2 september 2009

Het probleem van de verkeerd rijdende Veolia-bussen begin deze week werd veroorzaakt door diverse omleidingen. Het navigatiesysteem in de kersverse bussen was daar niet op berekend.
Dat zei Veolia-topman Ruud Verhulst woensdag in het Omroep West-programma Westweek. Veolia nam begin deze week het streekvervoer in de regio over van Connexxion. Na de invoering reden sommige bussen verkeerd . Ook misten chauffeurs bushaltes en lieten mensen staan. Omroep West kreeg de laatste dagen veel klachten van teleurgestelde reizigers.

Ook het stadsgewest, verantwoordelijk voor het streekvervoer zei maandag teleurgesteld te zijn over de tegenvallende prestatie van Veolia.

Omleidingen
In tegenstelling tot bij Connexxion worden chauffeurs van Veolia op alle lijnen ingezet. Om te voorkomen dat ze verkeerd rijden zijn Veolia-bussen uitgerust met een navigatiesysteem. Verhulst erkent dat de invoering niet vlekkeloos verliep: "Bij de omleidingen ging het mis, op dat moment ging het navigatiesysteem een nieuwe route berekenen."

Om het pijnpunt met de omleidingen te verhelpen heeft Veolia de navigatiesystemen opnieuw ingesteld. Waar nodig zijn pijlen langs de weg gehangen om de chauffeurs de weg te wijzen. De directeur verwacht dat alle problemen in de loop van de week zijn verholpen.


Bericht geplaatst op donderdag 15 oktober 2009
Bron: Omroep West; woensdag 2 september 2009
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande tijdelijke stremmingen en aanpassingen bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |