ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1754 / 1755?print=1 / 1756 >

Eurlings erkent HSL-herrie

woensdag 11 november 2009

Verkeersminister Camiel Eurlings neemt maatregelen tegen de herrie waarover omwonenden van de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam steen en been klagen. TNO-onderzoek heeft uitgewezen dat de oudere treinen waarmee nu op het HSL-traject wordt gereden, meer geluidsoverlast veroorzaken dan was voorzien.

TNO-onderzoek heeft uitgewezen dat de oudere treinen waarmee nu wordt gereden, meer geluidsoverlast veroorzaken dan was voorzien. Eurlings kondigde in de Tweede Kamer woensdag aan dat nog deze maand de rails een behandeling krijgen. Daarnaast zullen er kunststof remblokken worden aangekocht om het lawaai te dempen.
Het gaat volgens hem om een tijdelijk probleem. Uit recente proefritten met moderne Thalystreinen blijkt dat zij negen decibel en daarmee de helft minder lawaai veroorzaken.
De hsl-treinen rijden sinds begin september, maar al eerder werd er proefgereden. In gemeenten als Roelofarendsveen, Lansingerland en Zoetermeer regende het meteen klachten dat het leek alsof er om de hoek een bak grind werd uitgestort, en dat telkens twee minuten lang.
Volgens Eurlings is de spoorbaan ontwikkeld voor supersnelle treinen als de Thalys en het toekomstige Italiaanse materieel van de fabrikant AnsaldoBreda. De rails worden nu zo geslepen dat zij minder herrie maken. Dat zou al twee tot vier decibel schelen. Kamerlid Ineke van Gent (GroenLinks) was niet echt overtuigd dat de herrie genoeg zal worden teruggedrongen. Eurlings verzekerde dat de metingen blijven doorgaan.


Bericht geplaatst op donderdag 12 november 2009
Letterlijk bericht De Telegraaf van woensdag 11 november 2009
Meer nieuwsberichten over | Hogesnelheidslijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |