ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1756 / 1757 / 1758 >

HTM wil 370 bomen langs sneltram kappen

woensdag 4 november 2009

Dat de bomen langs de RandstadRail in Zoetermeer het zwaar te verduren krijgen, was al bekend. Nu is ook bekendgemaakt hoeveel bomen zullen sneuvelen tijdens de onderhoudswerkzaamheden in januari en februari. Verspreid over de gehele route zullen 370 bomen tegen de vlakte gaan.
De meeste slachtoffers vallen in Seghwaert. Daar worden 206 bomen gekapt. Ook in de wijken Meerzicht (90), Buytenwegh en De Leyens (29), Dorp en Driemanspolder (28) en Palenstein (22) verdwijnen vele bomen.
Eerder dit jaar werden ook al ongeveer honderd bomen langs de RandstadRail gekapt. "Dat was noodkap," legt Frenk Wetters, woordvoerder van de HTM uit. "Die bomen waren er zo slecht aan toe, dat ze op korte termijn gekapt moesten worden." Ook nu is de kap noodzakelijk volgens hem. "Als eeb voertuig langs de bomen rijdt, raakt het soms de takken."
De gekapte bomen worden mogelijk niet gecompenseerd. Wetters: "We hebben geen herplantplicht."

RandstadRail Zoetermeer heeft last van bomen

Langs de hele route in Zoetermeer, de zogeheten Krakeling, is in de afgelopen tijd een situatie ontstaan die op sommige plaatsen onwenselijk is. Bomen komen in aanraking met de bovenleiding of kunnen zelfs op het spoor vallen. Dit kan liggen aan hun leeftijd of de staat waarin ze verkeren. Ook zijn er situatie waarbij het groen zo dicht op het spoor staat dat daarmee het uitzicht van de bestuurders wordt belemmerd.
Openbaarvervoersbedrijf HTM, de exploitant van RandstadRail, heeft met deskundigen van de gemeente Zoetermeer een inventarisatie van deze gevallen gemaakt. Op basis daarvan is een herstelplan opgesteld om tot een aanvaardbare en beheersbare situatie te komen.
Dat houdt in dat er begin volgend jaar fors wordt ingegrepen waardoor waarschijnlijk een hoop (te) hoog opgeschoten groen moet wijken.
Door dit nu te doen is het komende jaren niet nodig opnieuw in een keer fors te snoeien, maar kan worden volstaan met incidenteel onderhoud op plaatsen waar groen te hoog is opgeschoten.

Kapvergunning
Alle werkzaamheden hebben plaats in overleg met en onder toezicht van de gemeente Zoetermeer. De HTM heeft inmiddels de kapvergunning aangevraagd.
De HTM houdt dinsdag 10 november tussen 16:00 en 18:00 op het gemeentehuis van Zoetermeer een informatiemiddag. Bewoners die vragen hebben over de werkzaamheden kunnen hier dan terecht. Mensen van de gemeente en de HTM zijn aanwezig om vraen over de kap- en snoeiwerkzaamheden te beantwoorden. Aan de hand van een plattegrond en foto's wordt duidelijk gemaakt waar welke werkzaamheden nodig zijn.


Bericht geplaatst op woensdag 18 november 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 4 november 2009
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Louis heeft op woensdag 18 november 2009 de volgende reactie geplaatst.

Onderhoud

Bomen kappen voor het uitzicht van de bestuurders? Dan zien ze tenminste goed hoe de passagiers zich over de houten onconfortabele trappen in de Leyens omhoog worstelen. Over prioriteit gesproken?

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV priv een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |