ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1784 / 1785 / 1786 >

CDA wil oude duitse rijtuigen via HSL

donderdag 26 november 2009

Volgens Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) kunnen oude duitse rijtuigen de geluidshinder op de HSL verminderen. Hij ziet een rol weggelegd voor de zogenaamde 'ICL'-rijtuigen, rijtuigen die inmiddels tot meer dan 45 jaar oud zijn.

Koopmans: "Ik heb liever een saaie stille trein dan een hippe herriemaker". Volgens Koopmans zijn de oude ICL rijtuigen stiller dan de huidige rijtuigen. NS betwijfeld dit. "Bovendien zijn ze niet toegelaten op het HSL-tracé", verklaart een NS-woordvoerder tegenover De Telegraaf. "De Inspectie Verkeer & Waterstaat wil juist liever van ze af, vanwege de oude deursystemen."

De rijtuigen die Koopmans op het oog heeft, zijn eigendom van de Duitse spoorwegen. Echter NS huurt t/m 2011 106 van deze rijtuigen, zonder ze momenteel te gebruiken. De rijtuigen zijn er oud (gebouwd vanaf 1962) en hebben bijvoorbeeld geen airco. De rijtuigen hebben een smalle klapdeur.

Koopmans doet zijn voorstellen vanwege de geluidsoverlast rond de lijn. TNO bevestigde onlangs de vrees dat de drie keer zeven treinstellen meer decibellen produceren dan verwacht. In Roelofarendsveen en Lansingerland klinkt het alsof er een bak grind wordt gestort, als ze langs zoeven. Minister Eurlings (Verkeer) greep al in en laat rails slijpen en stillere remblokken monteren.


Bericht geplaatst op zondag 17 januari 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 26 november 2009
Meer nieuwsberichten over | Hogesnelheidslijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |