ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1803 / 1804 / 1805 >

RegioTaxi presteert steeds beter

dinsdag 9 februari 2010

Sinds vervoerbedrijf in juli 2008 de exploitatie van RegioTaxi overnam van het Rotterdamse BTR is de klanttevredenheid gestegen. Mede daarom mag het bedrijf tot 2015 het regionale taxivervoer blijven verzorgen. Toch kan het nog beter.

Het contract tussen stadsgewest Haaglanden en BRT werd ontbonden wegens de aanhoudende slechte prestaties van het bedrijf. Taxi's kwamen niet opdagen, reden niet op tijd en chauffeurs kenden de weg niet. Er kwamen maandelijks maar liefst 400 klachten binnen.
Inmiddels is dat aantal gedaald naar 180. De stiptheid, dus op tijd op de goede plek, steeg van 86% van de ritten naar 93 procent. De klanttevredenheid nam toe: het vervoer krijgt nu een 7,2, in januari 2008 was dat nog een 6,6.
Uit een evaluatie bleek dat het bij BTR vooral bij de interlokale ritten misging. Dat werd gecoördineerd door DTMC in Delft, dat ook het plaatselijke vervoer verzorgde. Het bedrijf kon dit niet aan. De zwakke prestaties van DTMC haalden het cijfer van Regiotaxi omlaag.
De klanttevredenheid in Delft is het meest gestegen: het rapportcijfer steeg van 6,4 naar 7,3. Gebruikers in die stad waren eerder het meest ontevreden. Zoetermeerse gebruikers geven RegioTaxi een 7.
De SP in Delft, die in het verleden zeer kritisch was over RegioTaxi, ziet ook dat de kwaliteit vooruit is gegaan. "Ik hoor af en toe nog wel eens een klacht, maar het is met Connexxion zeker beter geworden", zegt raadslid Lieke van Rossum.
De Zoetermeerse afdeling van reizigersorganisatie ROVER kon gisteren bij gebrek aan een zegsman niet reageren.
Toch kan er nog het nodige verbeterd worden in het regiovervoer. Zo laat de afhandeling van klachten te wensen over. Vijvenzestig procent van de klachten gaat over taxi's die niet of te laat voor komen rijden. Die klachten worden meestal ingediend door klanten die 45 minuten of meer hebben staan wachten op een taxi. Deze klagers werden tot voor kort ook nog eens slechts geďnformeerd. Ze kregen bijvoorbeeld niet te horen dat de taxi later kwam pf de taxi kwam helemaal niet meer. Nu moet de taxichauffeur zelf bellen als hij er bijna is; voorheen was dit een apparaat dat automatisch een bandje afspeelde Ook moeten de taxibedrijven de klant bellen als de vertraging langer dreigt te worden dan 10 minuten.
Connexxion verzorgt na een aanbestedingsprocedure ook de komende vijf jaar het regiotaxivervoer.


Bericht geplaatst op zondag 28 februari 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 9 februari 210
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |