ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1804 / 1805 / 1806 >

Wissel 414 ligt weer dwars

woensdag 10 februari 2010

De sneeuwval bezorgde de HTM gisteren relatief weinig hoofdbrekens. Alleen een langdurige wisselstoring bij halte Ternoot zorgde voor oponthoud voor de passagiers.

Hevige sneeuwval ontregelde eind december de dienstregeling van het vervoerbedrijf dagenlang, maar de paar centimeter die gisterochtend viel, zorgde niet voor onoverkomelijke problemen. Mede omdat de HTM de hele nacht trams preventief over de rails liet rijden.
Een aanrijding bij de Fahrenheitstraat zorgde voor enige vertraging en op enkele plaatsen konden trams niet verder omdat automobilisten in de file de trambaan blokkeerden. Ernstiger waren de gevolgen van een storing bij halte Ternoot. Om kwart voor zeven weigerde een wissel dienst en die problemen waren pas om half twaalf verholpen.
"De wissels 413 en 414 haperden," zegt Ron Toet van de afdeling verkeersleiding van de HTM. "Ternoot is een belangrijk knooppunt voor RandstadRail 3 en 4 én de tramlijnen 2 en 6. Als het daar misgaat, hopen de problemen zich op voor reizigers." En die problemen waren er. Lijn 2 en 6 werden omgeleid om vertraging van RandstadRail te beperken en met man en macht werd er aan de wissels gewerkt.
Wissels vormen de weke plekken van het tramnet: cruciaal én kwetsbaar. "Het gaat om millimeters," benadrukt Theo Wagemans, terwijl hij op een rij monitors de bewegingen van RandstadRail volgt. "Als een wissel niet in de juiste stand komt, krijgen we direct een melding op het scherm. 413 en 414 zijn elektronisch verwarmd, maar wat zand of een randje ijs, en het gaat toch mis."
Ondertussen maakt Leo van der Mast zijn ronde. Behendig stuurt hij zijn Golfje door de stad. De verkeersleiders zijn óók mobiele helpers. "Heel Den Haag rust op mijn schouders," grijnst de 61-jarige Zoetermeerder. Hij is er om bij te springen bij 'storingen, aanrijdingen en ontsporingen.' Hij kent alle knooppunten, wat en waar het mis kan gaan. Het is een kalme dienst. Van der Mast verhelpt een probleempje met een slecht sluitende deur van lijn 10, maar verder onheil blijft uit. "Als ik het rustig heb, gaat het goed met de HTM."
Straks stapt hij in de RandstadRail naar huis. "Vanochtend moest ik 25 minuten wachten. Iedereen om me heen schelden op de HTM. Gelukkig was ik nog in burger."


Bericht geplaatst op zondag 28 februari 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 11 februari 2010
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |