ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1816 / 1817 / 1818 >

Nieuwe Regiotaxi's op aardgas

dinsdag 23 maart 2010

Gisteren hebben Peter Smit (regiobestuurder Verkeer & Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden) en Dick Rensen (wethouder Wonen, Zorg en Welzijn van Delft) samen met enkele vaste klanten de nieuwe RegioTaxi's op aardgas onthuld. Hiermee markeerden zij de start van de nieuwe overeenkomst voor RegioTaxi die het Stadsgewest Haaglanden voor de komende vijf jaar is aangegaan met Connexxion.

Verbeteren luchtkwaliteit
Het stimuleren van het rijden op aardgas is een van de maatregelen die het Stadsgewest uitvoert om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren. Auto's die rijden op aardgas stoten minder fijnstof (roet) en stikstofoxiden uit dan auto's die rijden op benzine, diesel of LPG. Het Stadsgewest Haaglanden heeft daarom in de aanbesteding van het vervoer van RegioTaxi Haaglanden hoge milieueisen gesteld. Zo moet Connexxion een jaar na de start 90% van alle ritten uitvoeren met taxi's en taxibusjes die op aardgas rijden.

Van deur tot deur
RegioTaxi Haaglanden is een vorm van openbaar vervoer. Een taxi voor een prijs die tussen die van het openbaar vervoer en de gewone taxi ligt. RegioTaxi haalt klanten op bij de voordeur en brengt hen op hun bestemming. De vervoerder mag ritten van reizigers combineren zolang er maar niet meer dan twintig minuten wordt omgereden. Per jaar voert RegioTaxi ongeveer 320.000 ritten uit.

Reizen met een beperking
RegioTaxi is voor iedereen beschikbaar maar is speciaal ingericht voor het vervoer van ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Een rollator, rolstoel of scootmobiel kan mee als men dit bij de reservering aangeeft. Op meer dan 100.000 ritten per jaar nemen passagiers hulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel mee. Ongeveer 88% van de klanten van RegioTaxi zijn ouderen en/of mensen met een Wmo-indicatie. Reservering kan via internet op www.regiotaxi.haaglanden.nl of door te bellen naar 088-9666000.

Aanpassing vervoergebied en maximale ritlengte
Vanaf 16 maart is het vervoergebied van de RegioTaxi uitgebreid. Met RegioTaxi kunt u nu reizen binnen de regio Haaglanden en tot maximaal vier zones daarbuiten. Dit was voorheen beperkt tot twee zones. De lengte van een rit mag niet langer zijn dan vijf zones. Voorheen was er geen beperking op de lengte van de rit. Voor ritten langer dan vijf zones, kunnen mensen met een mobiliteitsbeperking gebruik maken van Valys. Meer informatie over Valys kunt u vinden op www.valys.nl of door te bellen naar 0900-9630.

Nieuwe voertuigen
Op korte termijn zullen er 21 nieuwe voertuigen op aardgas rijden. Daarvan zijn er tien uitgerust met de nieuwste rolstoelvastzetsytemen. Naast de grote rolstoelbussen zet Connexxion nu ook Volkswagen Caddy's in. Vanwege het kleinere formaat zijn deze met name voor het rijden in de binnensteden erg geschikt.


Bericht geplaatst op dinsdag 23 maart 2010
Bron: Stadsgewest Haaglanden; dinsdag 23 maart 2010
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |