ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1826 / 1827?print=1 / 1828 >

Bespreking dienstregeling in Vaste Kamercommissie V&W 23-02-2006

donderdag 23 februari 2006

Van Hijum - CDA
En van de kernvragen: toets aan bestaande directe verbindingen en overstappen en noemde in dit verband Voorburg, Zoetermeer en Haarlem.

Dijksma - PvdA
Noemde onder andere Zoetermeer als wingebied voor reizigers en die krijgen nota bene geen IC. Twijfels over cijfers, ook vanuit het Zoetermeerse vernomen. De reizigersaantallen in uw antwoord zijn heel anders dan ik van de wethouder van Zoetermeer hoor. Dus gaat u nog eens goed achter de cijfers aan.

Duyvendak - GL
GL accepteert niet dat het op ondedelen slechter wordt. Er zijn sations die de dupe worden van de 'logica' van NS. Wat moeten we met de geatallen van NS, bijv Zoetermeer. Kunnen we objectieve cijfers krijgen.

Slob - CU Teleurgesteld, dit spoort niet. Luisteren naar decentrale overheden en reizigersorganisaties. Balans slaat negatief uit: meer extra overstaps, langere reistijden, IC-net verschraald, stations gesloten, schrappen fenomeen sneltrein is wrang.

Gerkens - SP
SP verwacht een desastreuze verslechtering. Kiezen we voor de reizigers of voor de cijfers? Stel DR 2207 een jaar uit. NS weinig ambitieus en u ook. We zitten op het verkeerde spoor.

Van der Staaij - SGP
Weinig ambitieus. Voor bijvoorbeeld Zoetermeer en Haarlem verslechtering. In Zoetermeer worden de mensen uit de auto getrokken met infoborden over het aantal treinen, positief en bovendien A12 overvol, dus waarom beknibbelen op goed ov?

Van der Sande - VVD
VVD redelijk tevreden. Gaat statssecretaris nog iets doen aan ongenoegen over schrappen stations en verlagen status stations?

Hermans - LPF
Evenwicgtige keuze, maar ook spaanders gevallen. Kan NS niet meer in capaciteit investeren? Zorgen over aansluiting NS-net met stad- en streekvervoer.

Van der Ham - D66
Refereert aan zijn bezoek in Zoeetrmeer. In Gouda 8 IC's en in Zoetermeer 0; dit kan niet! Zoetermeer 3e stad van Z-H. Verdeling 6/2 is niet meer dan logisch (groei Zoetermeer en belang Zoetermeer).

Concluderend: CDA, PvdA, D'66 en SGP pleiten eigenlijk voor IC-status Zoetermeer.

Reactie Schultz
Moet haar oordeel nog vormen. Ligt nu bij LOCOV en ook regio's moeten nog worden gehoord (alternatieven). Zij wacht dus de adviezen af. Toetst de DR2007 aan de concessie, aan de adviezen en aan de Nota Mobiliteit.

Gevraagd naar haar oordeel nu (na enig aandringen): Het stelt mij teleur i.r.t. ambitie Benutten en Bouwen. Het is nog niet goed, het moet beter. Zij heeft NS al gevraagd naar verbeteringen. Wil nu niet op alle details ingaan, wil in alle rust met NS kunnen onderhandelen. Over Zoetermeer zei zij (het was ook wel vaak als voorbeeld genoemd):
Verreweg de meeste reizigers (80%) ri. Den Haag, die krijgen 4 keer per uur stoptrein en natuurlijk RandstadRail; groot voordeel. Richting Utrecht gaan de reizigers er op achteruit, ja dat is een nadeel, het is vervelend om geen IC-status meer te zijn.
Dijksma: De cijfers die u hanteert worden betwist, weet u wel zeker dat die kloppen?
Naar cijfers gaan we kijken, ook toekomstcijfers. Want we moeten natuurlijk wel met de juiste cijfers werken. Cijfers die Zoetermeer hanteert zal ik opvragen.

Het LOCOV-advies wordt binnenkort verwacht. 26 juli moet de definitieve capaciteitsplanning worden ingediend, binnen 4 maanden de capaciteit toewijzen. Daarna finale toets.

Van der Ham in 2e termijn: Er is veel steun voor Zeeland en Zoetermeer, hier zijn wellicht dus meerderheden voor te vinden, dus goed bekijken.

Er komt een plenair debat na het reces, over twee weken.


Bericht geplaatst op maandag 12 april 2010
Bron: onbekend
Meer nieuwsberichten over | Verdwijnen sneltrein 2006

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV priv een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |