ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1848 / 1849 / 1850 >

Gevangenisstraf geŽist wegens bedreigen HTM-controleurs

donderdag 10 juni 2010

De officier van justitie in Den Haag heeft dinsdag tegen een 22-jarige man uit Zoetermeer een gevangenisstraf van 16 maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk geŽist. De man moest voor de rechter verschijnen omdat hij in 2008 en 2009 meerdere malen controleurs van de HTM, zijn vader en de eigenaar van een pizzeria bij hem in de buurt heeft bedreigd.

De verdachte had al een aantal strafzaken tegen zich lopen toen hij op 27 april dit jaar opnieuw werd aangehouden voor het bedreigen van een controleur van de HTM, bedreiging van een vrouw en vernieling van onder meer een raam van zijn buren. Vandaag werden op zitting ook de andere zaken behandeld.

De meest recente bedreiging van de HTM-controleur vond plaats op 12 maart dit jaar. Het slachtoffer liep op zijn vrije dag in een winkel in Delft de verdachte tegen het lijf en werd zonder enige aanleiding door hem bedreigd. De twee kennen elkaar vanwege het werk van het slachtoffer.

Bedreiging controleur Randstadrail
De verdachte reist regelmatig zonder geldig kaartje met de Randstadrail tussen Den Haag en Zoetermeer. Tussen 2008 en zijn aanhouding in maart dit jaar heeft de verdachte deze controleur meerdere malen bedreigd. Toen het slachtoffer samen met een collega op 14 september 2009 een boete voor zwart rijden wilde uitschrijven werd de verdachte boos en bedreigde hem onder meer met de woorden: "Ik pak je wanneer je niet in uniform loopt of als je met je kinderen loopt". Ook de andere controleur werd door de man bedreigd.

Op 5 oktober werd de HTM-controleur door de verdachte gevolgd toen hij na zijn werk op weg naar huis liep. Toen de man bij zijn woning was aangekomen, werd hij weer met de dood bedreigd. En op 16 oktober bedreigde de verdachte de controleur opnieuw, ditmaal op het perron van station Centrum West in Zoetermeer met de woorden: "Ik maak je af".

Ook de vader van de verdachte en de eigenaar van een pizzeria in de buurt van de woning van de verdachte hebben de afgelopen jaren meerdere malen aangifte gedaan tegen de Zoetermeerder.

De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting dat de verdachte van ernstige feiten wordt verdacht. Een controleur van de HTM moet op een veilige en respectvolle manier zijn werk kunnen uitvoeren en moet worden beschermd tegen agressie en geweld. Ook neemt de officier het de verdachte kwalijk dat hij zonder enige aanleiding zijn woede uitte op zijn vader, buren en andere willekeurige personen.
De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.


Bericht geplaatst op zondag 13 juni 2010
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van donderdag 10 juni 2010
Meer nieuwsberichten over | Agressie

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |