ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1852 / 1853 / 1854 >

Sneltram en bus in de lift

woensdag 24 maart 2010

Reizigers in Zoetermeer zijn tevreden over de kwaliteit van het openbaar vervoer in de stad. Wel worden kanttekeningen geplaatst bij de informatievoorziening en de tarieven.

Dat blijkt uit dejaarlijkse klantenbarometer in het openbaar vervoer van het onafhankelijke kennisplatform KpVV. Het platform ondervroeg in de periode oktober-december vorig jaar reizigers in heel Nederland naar hun bevindingen over het openbaar vervoer. Veolia, dat het stadsvervoer in met vertrektijden meer onder de Zoetermeer verzorgt, komt goed uit het onderzoek. De vervoerder wordt door de reiziger beloond met een 7,3. Met name de netheid en de frequentie van rijden zijn fors verbeterd ten opzichte van vorig jaar, toen Connexxion nog het busvervoer in de regio verzorgde. Veolia rijdt sinds september vorig jaar met gloednieuwe aardgasbussen.
De cijfers zijn een opsteker voor Veolia. Deze week bleek juist dat veel bussen van de vervoerder niet op tijd op de halte komen. Reizigers in Zoetermeer beoordelen de punctualiteit met een 6,7. Een jaar geleden was dit nog 7,0. Reizigers zijn een stuk minder te spreken over de hoogte van de tarieven. Ook de informatievoorziening rond vertragingen krijgt een dikke onvoldoende. Veolia hoopt dit deels op te lossen door zijn sms-dienst onder de aandacht brengen.

Ook Randstadrail krijgt van de reiziger een ruim voldoende. De sneltram wordt gewaardeerd met een 7,4. Met name 65-plussers zijn te spreken over Randstadrail. Die groep heeft er een 8,0 voor over. Vooral het gemak met in- en uitstappen scoort hoog.
De veiligheid op de Randstadrail-haltes wordt door de reiziger beloond met een 7,5. Dit komt volgens bestuurder Peter Smit (vervoer) van het stadsgewest Haaglanden deels door de extra investeringen die het stadsgewest doet. Maar die staat wellicht op de tocht. „Die budgetten lopen niet eindeloos door," laat Smit weten. „We zijn met de HTM en de gemeente Zoetermeer in overleg over de toekomst. Daarbij vraag ik me af of het extra toezicht moet worden gehandhaafd. En zo ja, wie dat dan moet betalen."

Ook het openbaar vervoer in de stad Den Haag zit in de lift. Was in 2008 de Haagse stadsbusreiziger nog het minst tevreden van Nederland, nu hoort de HTM-bus opeens bij de koplopers. Het algemeen klantenoordeel is een 7,6. Reizigers zijn met name tevreden over het gemak van instappen en de kans op een zitplaats.
Ook de Haagse trams en Randstadrail krijgen van de reiziger een ruim voldoende. Met een 7,1 scoren de HTM-trams even hoog als de collega's in Amsterdam en iets hoger dan Rotterdam.


Bericht geplaatst op zondag 13 juni 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 24 maart 2010
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |