ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1854 / 1855 / 1856 >

"RandstadRail moet vaker rijden"

woensdag 26 mei 2010

RandstadRail moet in de spits vaker rijden. De huidige frequentie is te laag om het aantal reizigers te kunnen verwerken. Daarvoor pleit reizigersorganisatie Rover. Nu rijdt RandstadRail 3 en 4 in de spits elke 7,5 minuut. "Maar iedereen die de dienstuitvoering een keertje in het echt heeft gadegeslagen, ziet dat het niet klopt," zegt Rover-voorzitter Jan van Male. Die 7,5 minuut is gewoon te weinig. Op de drukste momenten wordt de dienstregeling uitgebreid met spitsdiensten. Dan rijdt er een extra voertuig twee minuten na de regulier tram. Dat is veel te kort op elkaar. Het gevolg is dus dat die tweede tram vrijwel leeg is, terwijl de andere twee overvol zitten."
Volgens Van Male is het onmogelijk om met spitsritten precies tussen de twee trams in te rijden. "Dat kan de capaciteit van het spoor niet aan. Wel zouden we graag zien dat de trams om de zes minuten rijden. Dan worden reizigers beter gerspreid over de voertuigen."
Van Male heeft het stadsgewest Haaglanden gevraagd de ritten van RandstadRail in de nieuwe dienstregeling aan te passen. "Helaas is dat niet gelukt," zegt Jan van Male teleurgesteld.
Rover boekte wel succes met een ander voorstel. Het stadsgewest dreigde de Haagse buslijnen 22 en 28 om te gooien. Dat zou een verlechtering betekenen voor reizigers uit de wijk Duinzigt.," zegt Van Male. "De verbinding met de binnenstad zou hiermee verdwijnen. Gelukkig is dit voorstel weer van tafel gehaald.


Bericht geplaatst op zondag 13 juni 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 26 mei 2010
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling tram | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |