ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1864 / 1865 / 1866 >

Nieuwe buslijnen naar Lansingerland en Rotterdam

maandag 23 augustus 2010

Op 23 augustus gaat het nieuwe lijnennet van Qbuzz in. De komst van RandstadRail naar Rotterdam Centraal op 16 augustus zijn grote delen van Lansingerland nu snel rechtstreeks verbonden met het centrum van Rotterdam. Het buslijnennet sluit hier voortaan op aan.
Ook voor Zoetermeer heeft dat ingrijpende gevolgen. De buslijnen 170, 173 en 204 krijgen volledige nieuwe routes. Een aantal nieuwe buslijnen verzorgt snelle verbindingen met Bleiswijk en Berkel Westpolder. In die laatste plaats is een snelle overstap op RandstadRail naar Rotterdam mogelijk.

Onderstaande opsomming is niet compleet voor de buslijnen buiten Zoetermeer.

Buslijn 170
Deze lijn blijft herkenbaar als de oude 170. Zoetermeer Centrum West - Zoetermeer Oost - Zoetermeer- Berkel & Rodenrijs - Bergschenhoek - Rotterdam station Noord.
In Hillegersberg wordt gereden via de Ringdijk. In de avond maakt deze lijn in Berkel in ommetje via station Westpolder voor de overstappers van/op de metro. In Berkel en Hillegersberg wordt buslijn 170 aangevuld door lijn 171 waardoor de frequentie wordt verdubbeld.

Buslijn 174 en 274
Buslijn 173 gaat alleen nog rijden tussen Bleiswijk en Berkel Westpolder. De buslijn die tussen Zoetermeer en Bleiswijk rijdt, wordt lijn 174. In Zoetermeer wordt de bestaande route van lijn 173 gereden. Het vertrek uit Zoetermeer is niet meer op de knooptijden van Centrum West (wordt: .12 en .42). Deze bus rijdt alleen door de weeks vanaf Berkel Westpolder door naar Delft TU en station Delft.
In de spitsuren rijdt er een sneldienst Zoetermeer Centrum West - station Zoetermeer - Zoetermeer Oost - Lansingerland - Bleiswijk. Deze rijdt vervolgens in Bleiswijk verder als bus 173. Zo ontstaat er een snelle verbinding tussen Bleiswijk en de Goudse lijn.

Buslijn 270
Sneldienst Zoetermeer - Berkel Westpolder. Deze nieuwe lijn is de voorloper van de ZoRo-buslijn en biedt een snelle overstapverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam (rijtijd 18 minuten, overstap 3 minuten). Daarmee wordt een reis tussen de centra van Zoetermeer en Rotterdam mogelijk in een half uur. Deze buslijn stopt niet tussen station Zoetermeer en Berkel Westpolder.

Buslijn 204
Vervalt. De route tussen Zoetermeer en Bleiswijk wordt overgenomen door lijn 274. De verbinding Zoetermeer - Rotterdam verloopt voortaan via Berkel Westpolder en buslijn 270.

Meer informatie op de buspagina.


Bericht geplaatst op dinsdag 17 augustus 2010
Eigen nieuws; dinsdag 17 augustus 2010
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |