ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1867 / 1868 / 1869 >

HSL-buren kraken extra Fyra-treinen, maar Rover is blij

zaterdag 31 juli 2010

Bewoners van Lansingerland hebben grote moeite met de extra Fyra-treinen die de NS over de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam wil laten rijden.
"Ze gaan maar door. Dit kan er ook nog wel bij." René Wendel, woordvoerder van de actiegroep Stichting Stop Geluidsoverlast HSL in Berkel en Rodenrijs, reageert gelaten op het bericht dat er vanaf 4 oktober twee keer per uur een Fyra-trein over de HSL tussen Amsterdam en Rotterdam gaat rijden.
De HSL-buren in Lansingerland, verenigd in de organisatie van Wendel, ondervinden al geruime tijd last van de passerende treinen. Met de extra Fyra-voertuigen wordt die herrie alleen maar erger, stelt de voorman.
"De geluidsruimte is wat ons betreft op. Daarom zetten we het kort geding tegen het ministerie van Verkeer en Waterstaat door." Wendel kon gisteren niet aangeven wanneer de rechtszaak zal dienen. "De druk is groot, wij willen zo snel mogelijk."
Reizigersvereniging ROVER noemt de uitbereiding van het aantak Fyra-treinen op zich goed. "Als het maar niet ten koste gaat van de bestaande dienstregeling,' stelt woordvoerder Chris Vonk. "De gewone treinen moeten blijven rijden."
De NS benadrukken dat de uitbreiding van de Fyra's niet ten koste gaat van de Beneluxtreinen.


Bericht geplaatst op zaterdag 21 augustus 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 31 juli 2010
Meer nieuwsberichten over | Hogesnelheidslijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |