ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1871 / 1872 / 1873 >

Nieuwe dienstregeling 2011 Veolia Zoetermeer

dinsdag 25 mei 2010

Op 12 december 2010 zal de dienstregeling 2011 ingaan. Stadsgewest Haaglanden heeft de plannen bekend gemaakt met de wijzigingen. Voor Zoetermeer staat het volgende gepland.

Lijn 53 (Den Haag CS – Zoetermeer W. von Siemensstraat), opheffing
De doelgroep van lijn 53 zijn forensen. Lijn 53 rijdt alleen op maandag t/m vrijdag de route Den Haag CS – Den Haag, Haagse Poort- Voorburg, Heer Hubrechtstraat – Zoetermeer, Mandelabrug / A12 / station - Zoetermeer, W. von Siemensstraat 4x in de ochtendspits en viceversa in de middagspits 7x. Uit de tellingen blijkt dat de gemiddelde bezetting nog geen 4 reizigers per rit is. Voorstel is ingediend door het ROCOV-H. Het voornemen is van Connexxion om lijn 382 (Den Haag CS – Boskoop) via de A12 te laten rijden.
Voorstel lijn 53
Opheffen lijn 53. Alternatieven: Reizigers kunnen gebruik maken van de Connexxion lijnen 380, 381, 383. Het traject van de vier Connexxion lijnen loopt parrallel met lijn 53.

Lijn 77 (Zoetermeer CW – Oosterheem via Meerzicht), uitbreiding route
De ZoRo baan zal naar verwachting pas eind 2011 gereed zijn. De eerder opgenomen uitbreiding van lijn 77, die de route van lijn 170 zou overnemen wordt relevant in de dienstregeling van 2012. Wel wordt m.i.v. de dienstregeling 2011 een aantal attracties en voorzieningen ontsloten in Buytenpark door lijn 77. Gewijzigde route: eindigt en keert terug bij RR Willem Dreeslaan, i.p.v. Poortugaalstraat. De vrijkomende rijtijd wordt gebruikt op de Amerikaweg tussen Meerzichtlaan en Buytenparklaan. Nabij Buytenparklaan komt een rotonde eind 2010, waar de bus kan keren. Hierdoor ontstaat een verbeterde ontsluiting van de begraafplaats, het crematorium, SnowWorld, recreatiegebied en tuincentrum. Voorstel is ingediend door de gemeente.
Voorstel lijn 77
Gewijzigde route om de begraafplaats, het crematorium, SnowWorld, recreatiegebied en tuincentrum beter te ontsluiten.

Lijn 77 (Zoetermeer CW – Oosterheem via Meerzicht), uitbreiding avondspits
Lijn 77 eindigt de dienstregeling met een rit om 18:05 vanaf Zoetermeer CW, en een rit om 18:35 vanaf Oosterheem. Dat is voor menig avondspitsreiziger aan de vroege kant. Zeker voor overstappers vanuit Utrecht, bij station Zoetermeer. Twee extra slagen om 18:35 en 19:05 uur zouden hier op hun plaats zijn. Voorstel is ingediend door het ROCOV-H.
Voorstel lijn 77
Uitbreiding twee extra slagen maandag t/m vrijdag rit vanaf 18:35 en 19:05 uur

Alle lijnen tijdenwijziging
De zogeheten knooptijden van Centrum West, .05 en .35, zullen verschuiven naar .15 en .45. Alle buslijnen zullen hun vertrektijden daarom wijzigen, Veolia, Connexxion en Qbuzz. Daardoor verbeteren de aansluitingen op station Zoetermeer op/van de trein naar Gouda.


Bericht geplaatst op zondag 12 september 2010 | Laatste update op woensdag 22 december 2010
Bron: Stadsgewest Haaglanden; dinsdag 25 mei 2010
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Tol Petersen heeft op donderdag 16 december 2010 de volgende reactie geplaatst.

Geen aansluiting meer op Station Zoetermeer Oost met lijn 71 en 72

Sinds de nieuwe dienstregeling van Veolia bus is ingegaan bedraagt de wachttijd als je met lijn 72 aan bent gekomen op NS station Zoetermeer Oost 29 minuten op een trein die verder gaat dan Gouda Goverwelle.Het is ook weer 29 minuten wachten op Station oost op buslijn 71 als je ergens van voor Gouda Goverwelle met de trein richting Den Haag bent gekomen. Ik begrijp hier niets van. Dan toch maar weer inde file gaan staan?

Maarten heeft op zondag 2 januari 2011 de volgende reactie geplaatst.

Re: Geen aansluiting meer op Station Zoetermeer Oost met lijn 71 en 72

Beste Tol,

De aansluitingen van lijn 71/72 te Zoetermeer Oost zijn over het algemeen juist verbeterd. Immers, de grootste stroom komt uit Rokkeveen, en die is nu beter af met de nieuwe dienstregeling. Het is vervelend genoeg als je -gezien jouw reis- vanuit het noorden van de stad komt en dan wilt overstappen op de trein, maar het is niet de belangrijkste overstap op Zoetermeer Oost.


Met vriendelijke groeten,
Maarten Batenburg

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privι een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |