ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1873 / 1874 / 1875 >

Alle bushaltes binnen jaar gelijkvloers

dinsdag 4 mei 2010

Het reizen met de bus moet voor iedereen mogelijk worden. Met dit uitgangspunt begint de gemeente nog dit jaar aan de aanpassing van alle bushaltes.

RandstadRail had de primeur in het openbaar vervoer: mensen in een rolstoel kunnen in principe zonder hulp met de sneltram reizen. Nu is het de beurt aan de bussen om zoveel mogelijk toegankelijk te worden voor mensen met een handicap. Daarvoor moeten in Zoetermeer bijna alle 82 bushaltes in Zoetermeer op de schop. Het niveau van de halte moet gelijk zijn aan de busvloer. Dankzij de ophoging moet een gelijkvloerse instap ontstaan.
"In de praktijk betekent dat meestal niet alleen de halte op de schop moet," licht een woordvoerder van de gemeente toe. "Je moet de halte netjes laten aflopen naar het trottoir. Soms zal een abri verplaatst moeten worden. Ook kan het zijn dat een halte tien meter naar links of rechts wordt verplaatst."
De voorbereidende werkzaamheden voor de metamorfose van de Zoetermeerse bushaltes zijn al vol op in gang gezet. "Het gaat vooral om ambtelijke voorbereidingen. Van bijn alle haltes moet een tekening worden gemaakt. Sommige haltes, bijvoorbeeld aan de Aziëweg, zijn nu alleen per trap bereikbaar. Daarvoor moet een hellingbaan in de plaats komen."
De gemeente verwacht volgens de woordvoerder na de zomer met het ombouwen van de bushaltes te kunnen beginnen. "Het project moet uiterlijk in het voorjaar van 2011 zijn afgerond."
Het project wordt gefinancierd met subsidies van stadsgewest Haaglanden. Per halte wordt 18.500 euro beschikbaar gesteld om deze beter toegankelijk te maken. Voor het verplaatsen van abri's komt 1.500 euro per bushokje beschikbaar. Het gehele project gaat het stadsgewest ongeveer 1,8 miljoen euro kosten.
Het busstation van Centrum West zal overigens niet op de schop gaan. "De haltes hier voldoen al aan alle eisen, alleen de rolstoelhellingen zijn nog niet goed. De gaan we nog corrigeren."


Bericht geplaatst op zondag 12 september 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 4 mei 2010
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |