ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1874 / 1875 / 1876 >

Zwaan met schrik vrij na botsing tram

maandag 3 mei 2010

Een Zoetermeerse zwaan was gisteren vermoedelijk de gelukkigste vogel ter wereld. Het beestje werd gisteren rond 13:00 uur bij halte Oosterheem aangereden door een voertuig van RandstadRail, maar kwam met de schrik vrij.
De Dierenambulance Zoetermeer was snel ter plekke. "Zo'n tien minuten na de melding waren we al bij de zwaan," vertelt medewerker Iet de Vries. "We waren natuurlijk voorbereid op het ergst, maar gelukkig bleek de zwaan nog in leven. Hij was wel een beetje duf, maar verder mankeerde het beestje helemaal niets."
De zwaan kon dan ook snel worden verenigd met z'n partner. "We hebben het beestje aan de kant van de vaart langs de Loirestroom gezet. Uit zichzelf sprong de zwaan in het water. Daarna zwom de zwaan vrolijk weg met de ander."
Volgens haar was de zwaan per ongeluk op de rails beland. "Als zo'n grote vogel opeens op het spoor zit, kan hij daar niet meer weg. Door de bielzen en de kiezels is opstijgen onmogelijk." Toen het RandstadRail-voertuig langs kwam, kon deze de watervogel niet meer ontwijken.


Bericht geplaatst op zondag 12 september 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 4 mei 2010
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |