ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1887 / 1888 / 1889 >

Nijd over uitstel ZoRolijn

dinsdag 21 september 2010

Het uitstel van de uitbesteding van de ZoRolijn, de snelle busverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam, wordt niet gejuich ontvangen. Lansingerland is nog steeds verbaasd.
De redenen voor het uitstel zijn divers, laat woordvoerder Aad van Kapel van de stadsregio Rotterdam weten. Zo is het nog steeds niet gelukt om alle agrarische grond aan te kopen waar de verbinding straks overheen moet lopen. Vooral bij Rodenrijs zou dit bijzonder moeizaam verlopen. "Bovendien zijn Lansingerland en Rotterdam het niet eens over de verdeling van de onderhoudskosten."
Bij elkaar opgeteld, zo stelt Van Kapel, zat er voor de stadsregio weinig anders op dan de gemeente Rotterdam (die opdrachtgever is) per brief te vragen de aanbesteding voorlopig stop te zetten en pas in januari volgend jaar een nieuwe poging te wagen.
Lansingerland is verbaasd over het uitstel. "Er zijn geschilpunten met Rotterdam, maar daarover zijn we inhandeling," zegt wethouder Ten Kate. "Dan is het heel raar als de stadsregio -of de gemeente, we weten nog steeds niet wie het was, gevraagd heeft de boel maar even op te schorten." De gemeente heeft nog steeds geen officiŽle bevestiging van het uitstel.
De gemeente Zoetermeer laat weten de vertraging 'te betreuren'. De kersverse wethouder Haring gaat er vanuit dat de voorbereidingen in januari toch verder kunnen gaan. "Maar het is vooral een zaak van de stadsregio Rotterdam."
De Rotterdamse afdeling van reizigersvereniging Rover is niet blij met het uitstel. "Wij betreuren het dat de snelle en comfortabele verbinding via een vrije busbaan tussen Rotterdam en Zoetermeer niet van de grond komt."
Volgens woordvoerder Huib Poortman is 'een snelle OV-verbinding tussen de twee steden in het kader van de filebestrijding en het milieu van het grootste belang'. Als het aan Poortman ligt, betalen reizigers die met RandstadRail tussen Zoetermeer en Rotterdam reizen niet voor hun noodzakelijke overstap in Leidschenveen, zodat ze met een overstap veel meer bestemmingen kunnen bereiken.
Veel kans maakt zo'n idee niet, denkt Poortman. "Het zou veel overleg vergen tussen RET en HTM en het zou betekenen dat Qbuzz, exploitant van lijn 270, minder reizigers zou vervoeren. En dat is voor hun ook niet gunstig." Bij de Zoetermeerse afdeling van de reizigersvereniging is niemand voor commentaar beschikbaar.
De ZoRolijn ligt niet alleen vanwege de kosten van onderhoud gevoelig. In februari dit jaar probeerde een aantal inwoners van Lansingerland de komst van de ZoRolijn tegen te houden. Zij verwachten veel overlast van het ZoRostation. De Raad van State schoof hun bezwaren echter terzijde.


Bericht geplaatst op dinsdag 26 oktober 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 21 september 2010
Meer nieuwsberichten over | Zoro-lijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |