ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1908 / 1909 / 1910 >

'Halte wordt kopie Javalaan'

maandag 12 april 2010

Belangstellenden voor de 'starthandeling' van de bouw van de halte Van Tuyllpark en twee andere viaducten waren gisteren blij met hun oordopjes. Het slaan van een heipaal luidde met veel lawaai de volgende fase in van de bouw van de Verlengde Oosterheemlijn.

Het groene dijkje op de grens van Zoetermeer en Bleiswijk, met aan de ene kant het Van Tuyllpark en aan de andere kant bedrijventerrein Prisma, is inmiddels een beeld uit het verleden. Tonnen zand zijn op de oude Landscheidingsdijk gestort, zodat de grond gelijkmatig kan inklinken.
Voordat dit mogelijk was, moest vorig jaar oktober eerst de bestaande CO2-leiding verplaatst worden om het aanleggen van de fundering mogelijk te maken. Dit ging niet ongemerkt aan Oosterheem voorbij. De kilometerslange buis werd eerst de wijk ingeschoven, om vervolgens de grond in getrokken te worden.
De eerste horde is dus achter de rug. "Nu gaan we heien en de muren aan de zijkant van de viaducten, waarin ook de technische ruimtes komen voor de Randstadrail, bouwen," vertelt Dennis Dierikx, projectmanager van de Verlengde Oosterheemlijn, over de halte Van Tuyllaprk. "Vervolgens storten we het dek van de viaducten in één keer. Als het betonnen dek eenmaal klaar is, worden de perrons van stalen dragers daar aan gehangen. De halte wordt min of meer een kopie van de Javalaan, maar dan met een hellingbaan in plaats van een lift."
Verderop komen nog twee viaducten. "Bij de onderdoorgang voor fietsers komt ook een wachtruimte voor bestuurders van de Randstadrail." Daarboven komen maar liefst vier sporen. Dierikx: "Op de twee opstelsporen kunnen de voertuigen worden gewassen. ook hier komt een hellingbaan die zand voor de voertuigen kan aanvoeren. Dit wordt gebruikt om de rails stroever te maken, zodat het remmen van de voertuigen makkelijker gaat."
Nog verder naar het zuiden komt het derde viaduct. Hier zal de Randstadrail over de Bleiswijkseweg zoeven. "De sneltram moet in 2014 doorrijden tot Bleizo," licht de Zoetermeerse wethouder Pieter Smit (D66, verkeer en vervoer) toe. "Voor die tijd moeten mensen in een virtuele wereld, die we ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben ingezet, al door Bleizo kunnen lopen en rijden. Daar zijn we momenteel nog aan het werken."
Hoe het openbaar vervoerknooppunt, nu nog Bleizo genaamd, écht gaat heten is volgens Ewald van Vliet, burgemeester van Lansingerland, nog niet bekend. "Het NS-station moet uiteindelijk een geografische naam krijgen."


Bericht geplaatst op zondag 21 november 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 13 april 2010
Meer nieuwsberichten over | Oosterheemlijn | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |