ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 190 / 191 / 192 >

Regiotaxi wint aan populariteit

woensdag 28 augustus 2002

door Henk de Kat
De 'Regiotaxi' in Haaglanden gaat het steeds beter doen. Een jaar na de start (1 september 2001) blijkt het aantal ritten bijna verdubbeld van gemiddeld 7.600 naar 15.000 per maand.

"Dit is heel positief. We kunnen nu echt stellen dat Regiotaxi in een jaar tijd is gegroeid tot een volwaardige en goed draaiende vorm van openbaar vervoer," aldus M. Boersma van Stadsgewest Haaglanden. De Regiotaxi werd ingevoerd als een systeem tussen de gewone taxi en de bus in. Iedereen kan ervan gebruik maken. Het tarief is hoger dan in een bus, maar lager dan een rit per normale taxi. Een wagen moet wel minimaal een uur van te voren worden besteld. Reizigers moeten ook accepteren dat de taxi wat later kan voorrijden -tot hooguit 20 minuten- dan gevraagd, en verder moet worden aanvaard dat eventueel anderen meerijden.
Hoewel de taxivorm 'voor iedereen' is, worden de regiowagens vooral gebruikt door gehandicapten en bejaarden, omdat die meestal -dat verschilt binnen Haaglanden nog per gemeente- de reiskosten kunnen declareren.
De Regiotaxi was vanaf het begin het populairst in Zoetermeer. Dat is nog zo: 45 procent van alle Haaglanden-ritten worden daar verreden, omdat dit systeem in de plaats is gekomen van de vroegere Stadstax. Maar binnen een half jaar worden vermoedelijk ook Delft en het Westland een groeimarkt. In Delft wil de gemeente dat de lokale Stadstax per 1 oktober opgaat in de grotere Regiotaxi-organisatie.

Westlandse klanten
Ook in het Westland zijn nieuwe ontwikkelingen. Volgens Boersma wordt daar overwogen om eind dit jaar te stoppen met TaxiPlus, een soort gelijke organisatie die dankzij gemeentesubsidies uit de tuinbouwstreek nu nog goedkoper rijdt dan de Regiotaxi van Haaglanden. Bij stoppen van TaxiPlus komen waarschijnlijk meer Westlandse klanten op de markt voor de Regiotaxi.
Het aantal gegrond verklaarde klachten met de Regiotaxi is gedaald tot thans zo'n vijftig per maand. Boersma: "Op een totaal aantal ritten van 15.000 per maand is dat vrij redelijk. Maar elke klacht is er één teveel, want het betekent in de praktijk dat iemand niet of veel te laat is opgehaald of op z'n bestemming is gekomen." Via de Regiotaxi kan worden gereisd door 'heel Haaglanden' en in een kleine straal daarbuiten.
Gehandicapten met een indicatiebewijs die nog verder het land in willen, kunnen dat doen met Traxx. Dat kan zelfs neerkomen op betaald taxi-vervoer van Den Haag naar Groningen. Traxx wordt verzorgd door vervoersbedrijf Connexxion. Een woordvoerder: "Nergens in Europa heeft het rijk dat zo goed geregeld. Dat is een compliment waard." Het rijk heeft begin dit jaar geprobeerd om Traxx volgens Europese normen aan te besteden. Dat mislukte, er kwam geen enkel inschrijver. Het ministerie van VWS heeft nu met Connexxion afgesproken dat het Traxx-systeem in elk geval toch tot april 2004 wordt voortgezet.


Bericht geplaatst op donderdag 24 oktober 2002
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van woensdag 28 augustus 2002
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |