ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1915 / 1916 / 1917 >

Reiziger voordeliger uit

maandag 15 november 2010

Een ritje in de tram of bus wordt vanaf volgende maand met de OV-chipkaart een stuk goedkoper. Wie met de bus van Noordhove naar Rokkeveen rijdt, is bijna acht procent goedkoper uit dan nu. Ook met Randstadrail naar het centrum van Den Haag is straks voordeliger uit.

Dat blijkt uit een analyse van deze krant waarbij de oude en de nieuwe reistarieven zijn vergeleken. Onlangs kondigde het stadsgewest Haaglanden aan de kilometerprijs van de OV-chipkaart te verlagen. Uit eerdere berekeningen van deze krant bleek nog dat de reiziger met de nieuwe vervoerskaart zo'n 5 a 10 procent duurder uit zou zijn dan met de strippenkaart. Dat is in strijd met de belofte van de overheid dat de gemiddelde reiziger er met de OV-chipkaart niet op achteruit zou mogen gaan. Daarop gelastte het stadsgewest Haaglanden een onderzoek naar de tarieven, waarna de prijs omlaag ging.
Dat zal de reiziger merken op zijn afrekening. Alle ritjes in de Haagse regio worden goedkoper. Een greep uit de verschillen: van het centrum van Zoetermeer naar de Plaspoelpolder in Rijswijk wordt 10 procent goedkoper, van Den Haag Centraal naar Ypenburg 4 procent goedkoper en van het Centraal Station naar De Uithof is straks liefst 8 procent goedkoper. In plaats van 1,90 hoeft nog maar 1,74 euro te worden betaald.

Randstadrail
Ook het reizen met Randstadrail naar Zoetermeer wordt goedkoper. Moet tot volgende maand 15 eurocent per kilometer worden betaald, daarna is dit nog 13 eurocent. Een ritje van Den Haag Centraal naar Zoetermeer Centrum West is straks 2,45 euro in plaats van 2,72 euro. Een verlaging van zo'n 10 procent. Alle tariefverlagingen moeten ervoor zorgen dat de overgang tussen strippenkaart en OV-chipkaart nog maximaal één procent kostenstijging ten gevolg heeft. Als alles volgens planning verloopt, wordt de strippenkaart vanaf 3 februari helemaal uit bedrijf genomen. Ook in de rest van de provincie wordt de strippenkaart dan niet meer geaccepteerd. De stadsregio Rotterdam ging in februari dit jaar al volledig over op de chipkaart.
Aan de tariefdalingen zit nog wel een risico verbonden. De kans bestaat dat de opbrengsten de komende jaren zullen tegenvallen. De vervoerders HTM en Veolia kunnen dan een claim neerleggen bij het stadsgewest. Haaglanden denkt zelf een risico te lopen van circa een miljoen euro per jaar. Op basis van de resultaten van het eerste jaar kan het stadsgewest besluiten de kilometertarieven alsnog aan te passen in 2012.
Reizigers die nog geen OV-chipkaart hebben kunnen deze onder meer lopen bij speciale machines. De distributie hiervan liep de afgelopen maanden niet soepel, maar het stadsgewest zegt de problemen inmiddels te hebben verholpen. Op zestig locaties in de Haagse regio kunnen vanaf januari de nieuwe vervoerbewijzen worden afgehaald.


Bericht geplaatst op zondag 28 november 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 15 november 2010
Meer nieuwsberichten over | Tarieven & kaartjes

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |