ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1916 / 1917 / 1918 >

'We mogen op de krakeling'

vrijdag 22 juni 2007

Wethouder Pieter Smit kan weer iets rustiger slapen. RandstadRail is vrijdag begonnen met testritten op de Zoetermeerse krakeling. Ruim een jaar nadat de laatste Sprinter werd uitgezwaaid rijden er eindelijk weer voertuigen op het deels nieuwe tracé. De eerste RandstadRail-chauffeur werd officieel verwelkomd door Smit en zijn Haagse collega Marnix Norder.

Niet alleen Pieter Smit is op deze vrijdag een gelukkig mensn, ook de chauffeurs van de HTM hebben reikhalzend uitgekeken naar het moment waarop ze eindelijk in Zoetermeer kunnen gaan rijden. "Er werd in de kantine veel over gesproken", vertelt Peter Scheepmaeker, de chauffeur die het eerste voertuig aan Smit en zijn gevolg voorrijdt en die de aanwezigen trakteert op toepasselijke krakelingen. "Toen we deze week hoorden dat het tracé werd vrijgegeven hadden we oziets van 'Ha, we mogen op de krakeling'", vertelt Scheepmaeker. "Voor de chauffeurs is het fijn om in het Haagse verkeer te rijden, maar in Zoetermeer zijn er vrije stukken waarop we eindelijk eens 80 km per uur rijden en dat is natuurlijk erg leuk. Daarnaast is Zoetermeer een heel mooie omgeving om te rijden en heel anders dan de stadssituatie. Hier rij je door het groen en zie je konijntjes langs het spoor en in de verte zie je het silhouet van Den Haag. Zoetermeer is een mooi stukje Nederland."
Voor de HTM begint nu er proefgereden kan worden in Zoetermeer, het grote puzzelen. Immers alle 160 chauffeurs moeten een keer op de krakeling rijden en dit moet allemaal in de roosters worden ingepast. Het proefrijden is erg belangrijk omdat zij op deze manier het tracé leren kennen maar waardoor ook eventuele softwarefouten kunnen worden opgespoord.
De grote vraag wanneer RandstadRail nu voor het publiek gaat rijden blijft op deze vrijdagmiddag nog onbeantwoord. Marnix Norder, die binnen het stadsgewest Haaglanden verantwoordelijk is voor RandstadRail weigert een datum te noemen. "Het materieel moet worden ingereden, de chauffeurs moeten ervaring opdoen. Pas dan kunnen we overgaan tot het proefbedrijf en het testbedrijf waarbij iedere keer een stap verder wordt gegaan.", zegt hij.


Bericht geplaatst op zondag 28 november 2010
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 27 juni 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |