ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1933 / 1934?print=1 / 1935 >

NS: beter af met stoptrein

donderdag 9 december 2010

De VVD mag het dan vervelend vinden dat er geen intercity's meer stoppen: de reiziger is beter af. Zegt de NS.

Onlangs werd de oude wens van de gemeente Zoetermeer om weer een Intercitystation te krijgen nieuw leven blazen door de VVD. Het belangrijkste argument: het is raad dat de derde stad van Zuid-Holland daar niet over beschikt.
Maar volgens NS is dat helemaal niet zo gek. Want: Zoetermeer ligt niet op een eiland. "In de jaren tot 2007 bleek dat passagiers op het traject Den Haag/Rotterdam via Gouda naar Utrecht niet altijd goed bediend werden," zegt NS-woordvoerder Henk van den Broek.
Zo waren de verbindingen tussen Nieuwerkerk a/d IJssel, Zoetermeer Oost en Den Haag Ypenburg met Gouda matig. In Zoetermeer kon dat probleem echter niet opgelost worden. Ook de groei van het aantal reizigers kon hier niet opgevangen worden.
"Daarom is toen gekozen om van Gouda een overstapknooppunt tussen intercity's en sprinters te maken." Sprinters rijden sindsdien vier keer per uur tussen Den Haag en Woerden, waardoor Den Haag Ypenburg en Zoetermeer Oost veel meer reismogelijkheden hebben.
Van den Broek stelt dat reizigers die vanuit Zoetermeer verder het land in moeten, sinds 2007 ook beter af zijn. "Toen kon je twee keer per uur naar Gouda, maar daar was vervolgens geen snelle verbinding naar Utrecht, Arnhem, Amersfoort en Zwolle. Nu is die er wel."
De VVD denkt dat pendelende Zoetermeerders reistijd besparen als hun stad weer een intercityhalte heeft, maar volgens Van den Broek klopt dat niet: "De reistijd tussen Zoetermeer en Utrecht is na 2007 gelijk gebleven, maar per uur gaan er wél twee keer zoveel treinen."


Bericht geplaatst op maandag 20 december 2010
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 9 december 2010
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling trein

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |