ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1934 / 1935 / 1936 >

Wie ziet het licht in Randstadrailstation?

donderdag 16 december 2010

We schrijven 7 februari 2010 als de Zoetermeerse Karin Satter besluit een melding te doen over de kapotte lamp bij Randstadrailstation De Leyens. Een simpele handeling, zou je denken, maar niets is minder waar. pas op 9 december bleek het probleem eindelijk opgelost.

"Eerst heb ik me tot de HTM gewend. De klantenservice verwees mij direct door naar de gemeente Zoetermeer," vertelt Karin. "Want, en ik citeer, de HTM vervoert alleen personen van A naar B en met de rest hebben zij niets te maken." Karin, die vier dagen per week naar Rotterdam reist met het openbaar vervoer, stuurde diezelfde dag nog een meldingsformulier in via de website van de gemeente, waarna het wekenlang stil bleef. En de lamp op het tussenplateau van de trap naar het station bleef kapot.
"Op 10 april besloot ik nog een poging te wagen en diende ik een klacht in over de uitgebleven reactie op mijn melding. In de tussentijd was een vriendin van mij gveallen en gewond geraakt doordat zij vanwege de kapotte lamp te weinig zicht had! Het is dus niet alleen vervelend, maar ook erg gevaarlijk," aldus Karin.
"Na twee dagen kreeg ik bericht: de klacht werd doorgestuurd naar Randstadrail en ik kreeg telefoonnummers en namen van de verantwoordelijken voor de halte. Maar een belletje naar die verantwoordelijken leerde dat de e-mail niet bij hen was beland." Weer geen resultaat, de lamp bleek niemands verantwoordelijkheid.
De lente en de zomer braken aan en daarmee werd het eerder licht. Op 3 september vulde Karin nog maar weer eens het formulier in op de website van Randstadrail, wederom bleek een reactie uit. Karin: "Rond deze tijd liepen er veel politici in het Stadshart. ik heb toen Jan-Renger Harwig van de CDA-fractie aangesproken en mijn verhaal gedaan. En ja, dit werkte! Want de lamp werd gemaakt. Helaas was deze vreugde van korte duur, drie weken later was hij wel kapot. Op 2 november mailde ik dit bericht naar Jan-Renger Harwig, en nadat ik merkte dat het niet werd opgepakt, vier weken later nog eens. Nu werden zowel wethouder Hans Haring, als wethouder Frank Speel erbij betrokken. Het blijkt zelfs dat ze niet weten wie de lamp in september gemaakt heeft. Op vrijdag 10 december ontvinf Karin, een e-mail van een senior beleidsmedewerker van contact met de HTM/Randstadrail zal gaan opnemen. "Het is enorm vervelend dat ik er zoveel tijd en energie in moet stoppen, terwijl ik genoeg te doen heb, maar dat zoveel relatief dure mensen zich bezighielden met een lamp is toch niet te geloven?" vraagt Karin zich hardop af.

Reactie HTM en gemeente
De gemeente laat weten dat de betreffende lamp in beheer en eigendom is van HTM/Randstadrail en gaat na waarom de HTM burgers naar de gemeente doorverwijst. De HTM laat weten dat er aanvankelijk onduidelijkheid was over wie verantwoordelijk is. Inmiddels heeft de HTM de map gemaakt.


Bericht geplaatst op maandag 20 december 2010
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van donderdag 16 december 2010
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |