ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 193 / 194 / 195 >

Vlietbrug geramd door schip

maandag 9 september 2002

Maandag 9 september heeft een baggerschip 's middags de voetgangersbrug naast de spoorbrug bij station Leidschendam-Voorburg geramd. Er vielen geen gewonden.

De schipper had de Vliet al vaker bevaren, en voer ditmaal richting het zuiden. De spoorbrug is ook in gesloten stand hoger dan de voetbrug. Deze werd geramd. Elders op deze site staat over de spoorbrug:

Doorvaartwijdte van het onbeweegbare gedeelte is 7,30 m, de hoogte 4,90 (gerekend bij een waterstand van 40 centimeter onder het NAP (Normaal Amsterdams Peil). Van de basculebrug is de doorvaartbreedte 7,50 en de hoogte 4,70. Uiteraard is de maximale hoogte bij geopende toestand onbeperkt.
Uit veiligheid werd het treinverkeer van en naar de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn stilgelegd, maar dit bleek al snel niet nodig. Het scheepvaartverkeer lag eveneens stil.

In de er op volgende nacht is met een mobiele kraan geprobeerd de gedeukte brug te repareren, maar de schade bleek groter dan afhankelijk was ingeschat. Daarna werd besloten de voetgangersbrug te demonteren langs de Westvlietweg (de weg die vreemd genoeg aan de oostoever van de Vliet ligt) gelegd. De weg is dinsdag de hele dag afgesloten geweest voor de plaating van de autokraan. In de nacht van dinsdag op woensdag is de gerepareerde constructie weer teruggeplaatst.

Personeel van de NS Reizigers surveilleerde van begin tot einde treindienst bij de toegangen van de voetgangersbrug om te voorkomen dat iemand toch een poging zou wagen de gammele brug over te steken of over de sporen naar de overzijde zou lopen. Voetgangers moesten omlopen via de Sluis bij Leidschendam of via de Wijkerbrug in Voorburg. Machinisten die na het einde van hun dienst bij de treinwerkplaats Leidschendam aankwamen, konden een taxi bestellen om terug te keren naar Den Haag Centraal.

De stichting Mooi Voorburg benadrukt dat de spoorbrug, die dateert uit het begin van de vorige eeuw, zodanig gerestaureerd moet worden, dat de cultuur-historische waarde van het stalen bouwwerk behouden blijft.


Bericht geplaatst op zondag 3 oktober 2004
Bronnen: Haagsche Courant editie Zoetermeer 10 & 11 september 2002, RTV West en OVL-mailinglijst
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |