ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1945 / 1946 / 1947 >

Stappentax vervangt Nachtbus

woensdag 5 januari 2011

In Zoetermeer rijdt sinds afgelopen weekend een busje dat stappers naar de uitgaansgelegenheden in de stad brengt. De zogeheten Stappentax komt in plaats van de Nachtbus.
De Stappentax stopt dichter bij de uitgaansgelegenheden en brengt de Zoetermeerse stappers dichter bij huis. De Stappentax reist niet volgens een vast schema; reizigers kunnen zelf bepalen hoe laat ze worden opgehaald en thuisgebracht. Inwoners kunnen Taxi Zoetermeer bellen om gebruik te maken van de stappentax, telefoon 0800-8886588. Zij worden binnen 20 minuten opgehaald en vervoerd naar de deelnemende nachthorecagelegenheden. Dat zijn Amphion, Locomotion, Hipp, Spetters, Vrienden en De Boerderij. Na het stappen brengt de stappentax de reizigers naar de desbetreffende woonwijk in Zoetermeer, waar ze op een van de doorgaande wegen in de buurt van hun huis worden afgezet.

De gratis Stappentax is onderdeel van het project Veilig Stappen en wordt gefinancierd door de gemeente Zoetermeer. De deelnemende horecagelegenheden zorgen voor de aankleding van de bus, zodat de stappentax Zoetermeer vanaf de buitenkant herkenbaar is. De bus rijdt voor een proefperiode van één jaar, en rijdt op vrijdag- en zaterdagnacht van 22:00 tot 06:00.
Het project Veilig Stappen zet zich in om samen met politie en de nachthoreca de de veiligheid in en rondom de nachthoreca te verbeteren.

Update 13 januari: artikel Streekblad

De Stappentax die afgelopen weekend voor het eerst in gebruik werd genomen, is een groot succes gebleken. Ruim 300 stappers maakten zaterdag 8 januari gebruik van de gratis taxibus tussen huis en de uitgaansgelegenheden in Zoetermeer. Er moest zelfs een extra bus worden ingezet. Voor dit eerste weekend, waarin de Stappentax reed, was het niet voorzien dat het direct zo goed bekend zou zijn, waardoor er soms een wat langere wachttijd was bij het Theaterplein. In de vooravond viel het nog mee met de drukte, na 3:00 uur werd het écht druk.


Bericht geplaatst op dinsdag 4 januari 2011 | Laatste update op donderdag 13 januari 2011
Publicatie gemeente Zoetermeer van woensdag 5 januari 2011
Meer nieuwsberichten over | Nachtbus

Steven van der Toorn heeft op maandag 31 januari 2011 de volgende reactie geplaatst.

nachtbus zoetermeer Leiden 12/13feb

Beste organisatie stappenbus,

Mijn naam is Steven van der Toorn,
ik organiseer op 12 febrauri een feest in discotheek incasa in leiden. Ik kom zelf uit Zoetermeer en veel vrienden en vriendinnen van mij die naar dit feest gaan ook. Is er een mogelijkheid dat de stappen bus op deze datum vanuit leiden terug naar Zoetermeer kan rijden. Het feest duurt van 23.00 tot 05.00uur en rond dat tijdstip rijden er geen reguliere bussen en treinen.
Ik hoop dat er wat mogelijk is en ik hoor het graag van jullie,

Mvg Steven van der Toorn
organisatort Losjes-events
more info check www.losjes-events.nl

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |