ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1947 / 1948 / 1949 >

Bezuinigingen treffen streekvervoer Zuid-Holland

woensdag 22 december 2010

De korting van de Rijksbijdrage voor de exploitatie van het openbaar vervoer heeft gevolgen voor het streekvervoer in Zuid-Holland. De provincie kan de korting op de Rijksbijdrage voor het openbaar vervoer voor de lopende contracten nog opvangen uit de ruimte die er nu nog is in de Rijksbijdrage om zo de kwaliteit van het streekvervoer op peil te houden. Geld voor kwaliteitsverbeteringen of andere investeringen, is er niet. Bij nieuwe contracten met vervoerders zijn aanpassingen echter onvermijdelijk. In de periode 2011-2015 ontvangt de provincie van het Rijk in totaal bijna € 30 miljoen minder voor het openbaar vervoer.

De provincie ontvangt van het Rijk de zogenaamde Brede Doel Uitkering (BDU) voor de exploitatie van openbaar vervoer en de aanleg van infrastructuur. Het nieuwe kabinet kort de BDU verkeer en vervoer de komende jaren met 5%. Ook is de structurele groei van de BDU teruggebracht tot 0 procent, terwijl eerder een jaarlijkse groei van 1,1 procent was afgesproken.

Om niet direct op de kwaliteit van de dienstverlening in te leveren, heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten voor de looptijd van de huidige contracten voor het openbaar vervoer de korting zelf op te vangen uit de ruimte binnen de BDU. Bij het vormgeven van nieuwe contracten wordt wel rekening gehouden met een lager bedrag voor de exploitatie van het streekvervoer.

Hetzelfde principe geldt voor de aanleg van infrastructuur. Projecten die zijn vastgelegd in het huidige Meerjarenprogramma Provinciale Infrastructuur (MPI) 2011 blijven gevrijwaard. De korting heeft mogelijk wel consequenties voor de investeringen daarna; het is aan een nieuw provinciaal bestuur om daarover te beslissen. Subsidies aan gemeenten voor de aanleg van lokale infrastructuur, die al zijn afgegeven, worden ook uitbetaald. Bij nieuwe aanvragen wordt rekening gehouden met de korting op de BDU.


Bericht geplaatst op zondag 9 januari 2011
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van woensdag 22 december 2010
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |