ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1958 / 1959 / 1960 >

Onvrede over Stappentax

vrijdag 14 januari 2011

Kleine taxibedrijven in Zoetermeer zien met lede ogen aan hoe de Stappentax in het eerste weekend honderden stappers gratis van en naar huis reed. 'De kleinere taxibedrijven leven van het weekend.'

De eerste zaterdag van de Stappentax liep boven verwachting. "Vooraf was gerekend op ongeveer 100 jongeren, maar het waren er uiteindelijk 300 die zich afgelopen zaterdag lieten vervoeren," zegt directeur Christos Karatzias van Taxi Zoetermeer, die de taxibus rijdt.
Het bleek noodzakelijk een extra bus in te zetten om de wachttijden niet te hoog te laten oplopen. "Het niet voorzien dat de Stappentax direct zo goed bekend zou zijn," zegt de gemeente.
Toen vervoermaatschappij Connexxion nog de Stappenbus exploiteerde, maakten er 30 mensen per nacht gebruik van. De bus reed een vaste route langs een aantal opstapplaatsen en de horecagelegenheden in Zoetermeer.
Vanzelfsprekend is Karatzias in zijn nopjes met deze aantallen, maar hij kan zich voorstellen dat zijn concurrenten niet staan te juichen. Nu niet, maar op langere termijn ook niet.
"Nu is het vervoer nog gratis. Maar stel dat het op termijn een of twee euro kost om je te laten halen en brengen. Dan pakt toch niemand een taxi meer?" Dat vreest mede-eigenaar Puck van Dorp van taxibedrijf Van Dorp eigenlijk ook. Ze vindt het maar niks, de Stappentax: "Het slaat nergens op."
Vooral kleine ondernemers met twee auto's hebben te lijden onder de Stappentax. Die leven praktisch van het weekend," legt Van Dorp uit. "Standaard staan er twee taxi's bij Locomotion." Door de weeks rijden er bijna geen taxi's in Zoetermeer. "Een enkele keer maar, voor vervoer naar het ziekenhuis. Meer is het echt niet."
De onderneemster had graag gezien dat een aantal Zoetermeerse bedrijven deel had kunnen nemen aan de proef, in plaats van maar één bedrijf. "Dan hadden er wat meer mensen van kunnen profiteren. Waarom is het eigenlijk niet openbaar aanbesteed?"
Dat is niet gebeurd, legt een woordvoerster van de gemeente uit, omdat het een proef betreft. "As we na de pilot, die een jaar duurt, besluiten hiermee door te gaan, besteden we het Stappentaxvervoer wel openbaar aan."
Of er na dat jaar ook betaald moet worden voor de ritjes, weet de woordvoerster nog niet. "het is te vroeg om daarover iets te zeggen. We zijn met de Stappentax begonnen vanwege de veiligheid van de gebruikers, maar ook vanwege de overlast van uitgaanspubliek."
Over een jaar gaan de betrokkenen -de gemeente en uitgaansgelegenheden Amphion, Locomotion, Hipp, Spetters en de Boerderij -met elkaar rond de tafel zitten. "We kijken wat de resultaten zijn en bepalen dan hoe het verder gaat." Dan wordt ook bepaald of er straks een vergoeding gevraagd wordt."
Bedrijfsleider Daniël Heemskerk van Amphion denkt dat het daar wel van gaat komen. Hij is erg blij met de Stappentax. "Als vader van een 16-jarige dochter geeft zo'n bus een geruststellend gevoel."


Bericht geplaatst op zondag 13 februari 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 14 januari 2011
Meer nieuwsberichten over | Nachtbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |