ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2009 / 2010 / 2011 >

Ingezonden brieven ouderen & Randstadrail

woensdag 20 februari 2008

Mw. Nauw 20 februari 2008 Streekblad Zoetermeer
Hopeloos voor ouderen. We hebben veel gemopperd op de Sprinter maar van mij mocht hij zo maar terug. Ndat er in mijn kennissenkring al in de Randstadrail een ongeval is gebeurd (gevallen en met een gebroken heup naar het ziekenhuis gebracht) is het mij duidelijk geworden dat er nogal wat aan mankeert.
Er wordt dan gesuggereerd dat er stopknoppen in het blauw zitten dat de deuren dan langer open blijven met het oog op 'veilig' uit te stappen. Maar die zitten alleen bij de uitgang en wat ik ondervonden heb is dat de trap schokkend stopt. Als je veilig wilt uitstappen moet je zorgen dat je tijdig bij de uitgang bent met alle gevolgen van dien.
Moet je gaan staan (er zijn wenig zitplaatsen) zijn er lussen. Nou tel uit je winst. Ik spreek hier namens de ouderen vanaf 80 jaar die niet meer zo stabiel zijn.
Dan op de perrons. Wanneer het regent is het spekglad. Met sneeuw en ijzel wordt er wel gestrooid (misschien) maar niet met nat weer. Ook zijn vele perrons tochtgaten en bieden geen enkele bescherming. Ik hoop dat de HTM dit ook leest en er notitie van neemt.
Dan wil ik ook wel eens weten waarom met zes knippen maar tot NS mag gaan en geen zone verder. Van Zoetermeer naar Centraal Station is naar mijn weten vier zone's (toen er nog geen Sprinter was, gingen wij met de bus met 5 knippen naar Den Haag). De Sprinter is toen gekomen en toen moest er 6 keer geknipt worden maar mocht je nog 1 zone verder en dat klopte. Zou Rover dat uit kunnen zoeken. HTM brengt de automaten in de tram terug om veel ellende te voorkomen.
PS. Naar aanleiding van de valpartij in de tram geeft de HTM als reactie: "Een man van 85 hoort niet alleen te reizen". Ik ben 88 en kan nog overal alleen naartoe. D.M. Verzaal 29 februari 2008 Streekblad Zoetermeer
Naar aanleiding van het ingezonden schrijven van mevrouw Nauw in het Streekblad van 20 februari 2008. Het navolgende op 31-12-2007 om 09:30 uur 's morgens stapte ik van halte Palenstein in de Randstadrail.
Vanwege het snelle optrekken en dankzij een natte smerige vloer lag ik languit op de vloer diverse kneuzingen en een gebroken heup. Ik onderschrijf mevrouw nauw te meer daarop 3 januari 2008 een klacht is ingediend bij zowel de HTM dan wel Rover.
De klacht behelst het volgende;
A. Snel optrekken
B. Remmen (schokkend)
C. Zeer smerige perrons
D. Waardoor gladde vloer in tram bij nat weer zodat glij- en valpartijen ruimschoots aanwezig zijn.
Zowel van HTM dan wel Rover nooit meer iets vernomen naar aanleiding van onze klacht. Het antwoord van de HTM aan mevrouw Nauw dat een man van 85 jaar niet alleen mag reizen vind ik discriminerend. Is de Randstadrail leeftijd gebonden?


Bericht geplaatst op zondag 5 juni 2011
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 20 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |