ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2010 / 2011 / 2012 >

Belangrijkste inkomsten Randstadrail komen van de reiziger

donderdag 10 november 2005

Hoewel het project al in de jaren tachtig is ontstaan heeft de overheid pas in december 2002 toestemming gegeven om te beginnen. Randstadrail kost bijna een miljard euro. De belangrijkste inkomsten moeten uiteindelijk komen van de reizigers. Een overzicht van de financiŰn.

Investeringen
Het Rijk heeft 800 miljoen euro ge´nvesteerd in RandstadRail. De gemeenten rondom Den Haag en Rotterdam hebben gezamenlijk 100 miljoen euro uitgegeven. Daarvan is voor het Haaglandse gedeelte 435 miljoen opzij gezet. De gemeenten in deze regio hebben daar bijna 20 miljoen bovenop gelegd. Gemeenten die iets extra's wilden moesten daar ook extra voor betalen. Daarbij gaat het om 10 miljoen euro. Rotterdam heeft meer uitgegeven wegens de bouw van een spoortunnel.
HTM heeft verder 150 miljoen euro ge´nvesteerd in de aanschaf van vijftig nieuwe voertuigen. De jaarlijkse aflossing en rente wordt ook besteed aan sociale veiligheid, spoorbeheer, onderhoud en energie.

Opbrengsten
HTM moet dit terugverdienen via reizigersopbrengsten, aangevuld met een jaarlijkse overheidsbijdrage van 21 miljoen euro.
Op dit moment reizen dagelijks 17.000 mensen tussen Zoetermeer en Den Haag. Duizenden reizigers per dag extra moeten in 2010 leiden tot een aantal van 42.000. Hoeveel die reizigers gaan opbrengen hangt nog af van de tarieven. Beleidsmakers zijn nu druk bezig deze vast te stellen.


Bericht geplaatst op zondag 5 juni 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 10 november 2005
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privÚ een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |