ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2029 / 2030 / 2031 >

NS-station Zoetermeer Oost krijgt toegangspoortjes

donderdag 30 juni 2011

De NS plaatst toegangspoortjes op een groot aantal stations om alleen reizigers met een geldig vervoerbewijs toe te laten tot stations en in treinen. Station Zoetermeer Oost is één van de stations waar de poortjes met ingebouwde OV-chipkaartlezers worden geplaatst.
Zwartrijden wordt zo teruggedrongen en de sociale veiligheid op stations en in treinen verder vergroot. Of een station poortjes krijgt, is afhankelijk van het aantal reizigers, de geografische ligging en het risico dat zwartrijders uitwijken naar naastgelegen stations. Op 26 stations staan nu al poortjes. De bouw bij station Zoetermeer Oost start volgende week en de planning is dat het station eind september weer zonder hindernissen toegankelijk is.

Op station Zoetermeer Oost wordt allereerst begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden kabels aangelegd en wordt de vloer aangepast. Overlast is hierbij helaas niet altijd te voorkomen, maar de NS stelt alles in het werk om die zo beperkt mogelijk te houden.

Bouwhekken
Om de bouwlocatie zo goed mogelijk af te schermen, worden bouwhekken om de werkplek heen geplaatst. Het is mogelijk dat op de plek waar gewerkt gaat worden, kaartlezers staan waar reizigers in- en uitchecken met hun OV-chipkaart. In dat geval komen deze kaartlezers op een andere plek te staan of worden tijdelijk mobiele kaartlezers neergezet. Wanneer de poortjes zijn geplaatst en getest, ruimen de losse palen met kaartlezers het veld. In- en uitchecken met de OV-chipkaart kan dan bij de toegangspoortjes.

Om de reis zo makkelijk mogelijk te laten verlopen, plaatst NS poortjes aan het begin en het einde van de reizigersstroom. NS streeft ernaar om eind 2012 de poortjes te sluiten. Om de klanten stapsgewijs te laten wennen aan het in- en uitchecken, worden geleidelijk aan meer poortjes gesloten.


Bericht geplaatst op zondag 3 juli 2011
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van donderdag 30 juni 2011
Meer nieuwsberichten over | Stations algemeen | Poortjes

G.Kanis heeft op vrijdag 2 september 2011 de volgende reactie geplaatst.

OV-chipkaart niet enige plaatsbewijs

Hoezo poortjes waar je alleen maar met een OV-chipkaart in kunt? NS verkoopt nog steeds diverse andere kaartsoorten (zoals e-tickets en losse kaartjes) het zou erg vreemd zijn als je daar het station niet mee op kunt.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |