ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2033 / 2034 / 2035 >

Feestelijke opening Hoge Brug Stompwijk

woensdag 13 juli 2011

Wethouder Peter van Ostaijen (verkeer en vervoer) van Leidschendam-Voorburg verricht woensdagmiddag 13 juli de officiŽle opening van de nieuwe Hoge Brug in de Dr. Van Noortstraat in Stompwijk. De vorige brug over de Nieuwe Vaart dateerde uit 1930, was sinds eind 2008 niet meer veilig en afgesloten voor zwaar verkeer.

De wethouder rijdt als opening rond 16.30 uur met een feestelijke antieke wals over de Hoge Brug. Sinds begin 2009 is gewerkt aan een plan voor de nieuwe Hoge Brug. De Adviesraad Stompwijk is sindsdien regelmatig geÔnformeerd over het project. Van de uitgewerkte ontwerpen kreeg het nu uitgevoerde model unaniem de voorkeur. Tijdens de uitwerkingsfase heeft het hoogheemraadschap van Rijnland gevraagd de doorvaartbreedte van de brug te vergroten.
Aannemer Ballast Nedam is eind februari aan de vervanging begonnen. Door de werkzaamheden van de nutsbedrijven is enige vertraging ontstaan.

De gemeente heeft tijdens de afsluiting het straatwerk aan weerszijden van de brug opgeknapt, zodat ook de bus van Connexxion weer over de oude route kan. Er vindt nog wat afrondend werk plaats, zoals het plaatsen van tijdelijke lichtmasten. Deze worden vervangen bij levering van het gekozen model. De vervangingsoperatie van de Nieuwe Brug heeft ruim vier maanden geduurd.

Door de vervanging van de brug kan buslijn 32 weer via het centrum van Stompwijk rijden en vervalt het lusje op het bedrijfsterrein.


Bericht geplaatst op vrijdag 15 juli 2011
Midvliet.nl
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |