ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2035 / 2036 / 2037 >

Bruusk remmende tram leidt tot valpartijen

donderdag 23 juni 2011

Henny van Boven is boos op de trambestuurders van Randstadrail. Volgens de Zoetermeerse is het slecht gesteld met de veiligheid in de sneltram tussen Den Haag en Zoetermeer. het is voor ouderen erg moeilijk om zich staande te houden tijdens het bruuske remmen en optrekken van het voertuig. De 74-jarige Van Boven heeft na verschillende valpartijen besloten niet met vervoermiddel te reizen. "Ik reed twee keer per week met Randstadrail. Door het stugge remmen en harde optrekken kon ik mijn evenwicht niet bewaren. Meestal werd ik net opgevangen door medepassagiers of controleurs. Als oudere kan je slechts hopen dat je niet door het gangpad wordt gegooid. het is in ieder gevalzeer, zeer irritant."
Voor mensen die slecht te been zijn blijft het een hele verzoeking om met Randstadrail te reizen, volgens mevrouw Van Boven. "Zeker wanneer je met een rollator loopt. Je bent al niet zo snel en wanneer je dan eindelijk in de tram staat, moet je de rollator loslaten om in te checken met de chipkaart. Je komt handen tekort. Toen ik de laatste keer onderuit dreigde te gaan, werd ik opgevangen door een man die controleur bleek te zijn en heb ik het eens nagevraagd. Ligt het probleem nou bij de techniek? Of bij de bestuurder van de tram? Zijn antwoord was duidelijk: het ligt aan de bestuurder."
Een woordvoerder van de Ouderenbond ANBO Den Haag bevestigt dit beeld. "We krijgen regelmatig klachten van ouderen over het openbaar vervoer in de regio. Vooral door de extra tijd die het ze kost om in te checken met hun OV-chipkaart is er geen tijd om een zitplaats te vinden. De bestuurder doet de deur dicht en gaat rijden."
Mevrouw Van Boven begon een handtekeningen actie in haar ouderenflat om de veiligheid in Randstadrail te verbeteren. Ze verzamelde veertig handtekeningen en stuurde deze met een brief aan de HTM.
De HTM laat weten zich niet te herkennen in de klachten van mevrouw Van Boven. "De training van bestuurders is gericht op de verkeersveiligheid en vriendelijkheid naar de passagiers toe. Alleen in geval van nood wordt er hard geremd," legt een woordvoerder uit. De HTM heeft de brief van mevrouw Van Boven nog niet ontvangen. Zodra die binnen is stuurt het bedrijf hier een passende reactie op.


Bericht geplaatst op vrijdag 22 juli 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 23 juni 2011
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen | Persoonlijke ongevallen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |