ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2043 / 2044 / 2045 >

'Buslijn 54 moet blijven'

vrijdag 22 april 2011

Flyeren, schrijven en twitteren: Astrid van Es en Tony van Kreel doen er alles aan om de opheffing van bus 54, tussen Centrum West en de Haagse Hogeschool, te voorkomen.

Dagelijks reizen de collega's bij Sdu Uitgevers met bus 54 van Centrum West in Zoetermeer naar de Binckhorst in Den Haag. Het nieuws dat de buslijn vanwege bezuinigingen op het openbaar vervoer waarschijnlijk wordt opgeheven was voor hen het sein om actie te ondernemen.
"De buslijn is voor ons ideaal," stelt Van Es. "Anders moeten we met de RandstadRail naar Den Haag Centraal en daar overstappen op tram 10. Maar ook die wordt opgeheven." Dan blijft bus 23 over. "Dan moeten we vanaf de halte 20 minuten lopen. We zijndan in elk geval per reis 35 minuten extra kwijt." Een ander alternatief is er niet, benadrukt Van Kreel. "Het is de enige bus die door dit stukje Binckhorst rijdt."
De bus wordt bovendien niet alleen door studenten van de Haagse Hogeschool gebruikt, zoals we eens wordt gedacht. "Als wij 's ochtends rond 6:30 uur op Centrum West instappen, staan we vooral tussen werkende mensen. Later is het vooral een mix van werkenden en studenten."
Van Es is niet te spreken over de reen om bus 54 te schrappen. "Veolia zegt, dat er geen groeipotentie in de lijn zit. Ze zeggen niet dat er te weinig passagiers meerijden." Daarom blijven ze zich tegen de opheffing van de buslijn verzetten. Stadsgewest Haaglanden zal vermoedelijk rond juni beslissen welke bus- en tramlijnen worden opgeheven. Wanneer daadwerkelijk de laatste bus 54 van Centrum West vertrekt, is nog onbekend. Van Kreel: "Een chauffeur zei, dat ze nog zeker tot eind dit jaar rijden."
"Sinds we deze week zijn begonnen met flyeren, heb ik al 22 reacties binnen gehad," vervolgt Van Es. "Iedereen die reageert via avanes1000@hotmail.com wil bus 54 behouden. Veel mensen zijn verrast, zij hebben de berichtgeving niet meegekregen." Ook zijn ze actief met sociale media zoals Twitter en Facebook. Van Es: "In de eerste week van mei stappen we op alle bussen af. Iedereen die instapt krijgt van ons een flyer."


Bericht geplaatst op zondag 7 augustus 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 22 april 2011
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |