ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2045 / 2046 / 2047 >

Tweede blikvanger boven A12

dinsdag 26 juli 2011

De Mandelabrug is in 2014 niet meer de enige bijzondere brug over de A12 bij Zoetermeer. Het nieuwe Randstadrailstation Oosterheem, dat boven de snelweg komt, krijgt bomen.

Het ontwerp voor het station annex brug tussen Zoetermeer en het zuidelijke deel van Bleizo is gemaakt door het Amsterdamse architectenbureau Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA). Dit bureau is onder meer bekend van het hoofdkantoor van ING in de hoofdstad.
Architect Jeroen van Schooten van MVSA spreekt van een leuke puzzel waarvan de stukjes goed op hun plek zijn gevallen. "Het was best een ingewikkelde opdracht. We moesten iets ontwerpen dat vanwege de crisis betaalbaar is, maar ook iets dat altijd past en werkt. Of Bleizo nou helemaal is volgebouwd of voor een deel nog leeg staat."
Met andere woorden: voorkomen moest worden dat er een groot, megalomaan ding kwam te staan, dat pas tot zijn recht zou komen als heel Bleizo gerealiseerd zou zijn. "Wij hebben iets ontworpen dat bij elke bouwfase van Bleizo past. Er zullen nooit tijdelijke eindsituaties zijn waarbij je denkt: over een paar jaar, als alles er staat, komt het wel goed."
Van Schooten en de zijnen hebben gekozen voor bomen op de brug om het landschap aan beide zijden van de weg met elkaar te verbinden. "Niet de huidige landschappen, want dat is alleen maar gras en wei, maar de toekomstige," verduidelijkt hij. "Als je er straks loopt, is het niet alleen een station, maar ook een mooie laan met veel groen."
De overspanning wordt een nieuw vervoersknooppunt ten oosten Zoetermeer met een NS-station en een halte voor de Oosterheemlijn, beide boven de A12 en de spoorlijn Den Haag - Utrecht. Deze functie wordt gecombineerd met een voetgangers- en fietsbrug. Deze brug is ook de traverse van het nieuwe station en vormt de toegang van een nieuwe halte van de Oosterheemlijn.
Voor de Bleizo-projectorganisatie was het ook belangrijk dat passagiers zich op en om het nieuwe knooppunt op hun gemak moeten voelen. "Het plan Bleizo, heeft een looptijd van 15 tot 20 jaar," legt projectmanager Dennis Dierikx uit. "In de loop van deze periode komt er steeds meer te staan. in alle fasen moet het kunnen blijven functioneren."


Bericht geplaatst op zondag 7 augustus 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 26 juli 2011
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |