ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2047 / 2048 / 2049 >

Veolia: geen gedwongen ontslagen. Bus 54 wordt opgeheven

donderdag 7 april 2011

Vervoerder Veolia verwacht niet dat het schrappen van buslijnen in de regio leidt tot gedwongen ontslagen. Dat laat een woordvoerster van het bedrijf weten. "De bezuinigingen zullen voor ons zeker personele gevolgen hebben, maar ik vermoed dat we alles door middel van natuurlijk verloop kunnen opvangen."
Hoe de Haagse stadsvervoerder HTM de gevolgen van de bezuingingen denkt op te vangen, is niet bekend. Een woordvoerder wilde geen commentaar geven op de plannen van het stadsgewest. Dat maakte deze week bekend zeven buslijnen in de regio te schrappen.
Eén van de bussen die straks niet meer zullen rijden, is lijn 54. Die vertrekt vanaf Centrum West in Zoetermeer en rijdt via het Fonteinbos, de Meerzichtlaan en de Afrikaweg naar Den Haag Hollands Spoor. Daar is de Haagse Hogeschool gevestigd. Zoetermeerse studenten die veel gebruikmaken van bus 54, zien de naderende opheffin dus met lede ogen aan. "Je kunt wel met de Randstadrail gaan, maar dat betekent toch weer overstappen en dus vertraging. Nee, dit is echt balen," reageert één van de studenten.

Studenten treuren om einde lijn 54

Onbegrip, irritatie en gelatenheid. Zoetermeerse studenten aan de Haagse Hogeschool zijn niet blij met het opheffen van lijn 54.
"Dit is de enige bus die rechtstreeks vanuit Zoetermeer naar de Haagse Hogeschool bij Hollands Spoor gaat. Ik ga er al heel lang elke dag 's morgens mee naar school. Balen is dit," reageert de 18-jarige jeroen Willekens uit Zoetermeer.
Het nieuws dat stadsgewest Haaglanden buslijnen in de regio opheft omdat het miljoenen euro's moet bezuinigen, zorgt voor onbegrip. "Ik begrijp dat ze minder geld van het Rijk ontvangen en dat er daarom buslijnen worden opgeheven. Ik hoop dat ze beseffen dat dit dus ook studenten treft," vult Willkens aan. Hij krijgt steun van Sascha de Wit. De 17-jarige Zoetermeerse ziet er nu al tegenop om straks met Randstadrail te gaan. "Ik vind de bus veel prettiger, voel me er ook veiliger in. Natuurlijk kom je met Randstadrail ook in Den Haag. Maar ik moet nu wel op Den Haag CS overstappen en een tram nemen. Heel vervelend."
Ondanks de kritiek van de studenten, die 's morgens de voornaamste gebruikers zijn van bus 54 op Centrum West, denkt het stadsgewest dat Randstadrail en de Haagse tram 'voldoende alternatieven' bieden voor de huidige reizigers die gebruikmaken van bus 54. [...]
De bezuinigingsvoorstellen van het stadsgewest zullen de komende periode worden besproken in alle gemeenten binnen Haaglanden. In de zomer valt een definitief besluit.
Kelly van Santen hoopt in elk geval dat buslijn 54 gewoon kan blijven rijden. De 19-jarige Rijswijkse, studente aan de Haagse Hogeschool, loopt stage in Zoetermeer. "Dit is de enige bus die rechtstreeks van Zoetermeer naar Den Haag rijdt. Ik vind het een makkelijke verbinding, veel beter dan Randstadrail en tram. Van mij hoeft bus 54, die toch al alleen in de spits en sporadisch overdag rijdt, dus niet weg. Dit is een verkeerde bezuiniging."


Bericht geplaatst op zondag 7 augustus 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 7 april 2011
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus | Busmaatschappijen en aanbestedingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |