ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2064 / 2065 / 2066 >

'Stadsbus verdwijnt'

zaterdag 18 juni 2011

Stadsbussen dreigen in Zoetermeer een beeld uit het verleden te worden. Vanwege de bezuinigingen op het openbaar vervoer worden volgens wethouder Hans Haring (D66, verkeer en vervoer) mogelijk vanaf 2013 alle stadsbussen geschapt.

De effecten van de bezuinigingen zijn in 2012 nog te overzien, vindt Haring. De informatie van stadsgewest Haaglanden over bezuinigingen vanaf 2013 baren hem veel meer zorgen. "Waarschijnlijk worden complete bus- en tramlijnen geschrapt." Het Stadsgewest wil zich vooral op de railverbindingen focussen. "Het zou zo kunnen zijn dat je binnen Zoetermeer geen stadsbusdienst meer overhoudt."
Waar precies op wordt bezuinigd vanaf 2013 is nog onbekend. "Maar de Minister van Infrastructuur en Milieu heeft al een aantal dingen laten doorrekenen, bijvoorbeeld het schrappen van buslijnen in de stad. Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat alleen de buslijnen naar Delft en Leiden blijven bestaan. Ook heeft dit een tariefsverhoging van twintig tot dertig procent tot gevolg. Daar ben ik nogal van geschrokken."
De drie grote steden, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, worden door het Rijk extra gekort op het openbaar vervoer. "Omdat het Rijk zegt dat het openbaar vervoer hier kan worden aanbesteed. Dat zou een betere efficiency opleveren."
Het gaat in totaal om een bezuiniging van 200 miljoen euro voor de drie grote steden. Er is een aantal minimumvarianten bedacht, waarbij vele lijnen worden geschrapt. Dat levert een besparing op van 120 miljoen euro en is inclusief een stijging van de tarieven met dertig procent. "Ze breken zo het openbaar vervoer af, terwijl ze wel positieve maatregelen nemen voor de automobilisten," reageert Haring. "Dit is heel slecht voor het milieu en de stad."
Volgend jaar verdwijnt buslijn 54 al en gaat de Randstadrail minder frequent in de spits rijden. "Maar dan worden er wel extra lange voertuigen ingezet. En buslijn 30 wordt langs Snowworld doorgetrokken naar Zoetermeer."


Bericht geplaatst op zaterdag 3 september 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 18 juni 2011
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |