ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2112 / 2113 / 2114 >

'Liever op tijd dan gratis'

woensdag 6 december 2006

Je komt uit je werk. Het is koud, donker, het regent en het Sinterklaasavond. Wat wil je dan?
Zo snel mogelijk naar huis. Voor de mensen die afhankelijk zijn van de extra ingezette -gratis- bussen ter vervanging van het stilgelegde RandstadRail, is dit nog een hele opgave. Duidelijke informatie op de stations ontbreekt en de informanten die er volgens de website van HTM rondlopen zijn in geen velden of wegen te bekennen.
De forenzen tussen Den Haag en Zoetermeer zijn dan ook niet te spreken over het vervangend busvervoer.
"Het is heel slecht geregeld. De bussen rijden dan wel gratis, maar ik heb liever dat ik ervoor betaal en dat ze dan op tijd rijden. Vrijdag heb ik anderhalf uur op een bus staan wachten. In de spits stonden er zelfs mensen in het gangpad. Toen de lightrail er nog niet was, reden de bussen tenminste regelmatig en op tijd," zegt een reiziger uit Zoetermeer.
De frustraties komen pas echt naar boven, als er tijdens de avondspits een ongeluk gebeurt waardoor veel bussen vast komen te staan.
Op busstation Centrum West in Zoetermeer staan de mensen gepropt in de bushokjes om droog te blijven. Niemand weet waar hij aan toe is en er wordt opvallend veel gezucht. "Je had het natuurlijk kunnen zien aankomen dat er iets fout zou gaan met de lightrail. Ze hebben hem veel te snel laten rijden. Als je erin zat voelde je gewoon dat hij elk moment kon ontsporen."


Bericht geplaatst op woensdag 9 november 2011
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 6 december 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |