ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2121 / 2122 / 2123 >

Randstadrail op avonden zo-do in Den Haag geknipt

zaterdag 19 november 2011

Deze werkzaamheden herhalen zich vanaf 21 november iedere zondag t/m donderdag na 21:45 uur.

Den Haag Centraal krijgt de komende jaren een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Deze verbouwing is nodig omdat steeds meer mensen gebruik maken van het station. De nieuwe OV-terminal wordt licht, veilig en goed toegankelijk voor iedereen. In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 november wordt er een grote torenkraan opgebouwd in de stationshal van het station. Vanwege de veiligheid van u als reiziger is het noodzakelijk de stationshal volledig af te sluiten voor publiek Tijdens deze werkzaamheden gaat de spanning van de bovenleiding af en kunnen er geen trams en RandstadRail-voertuigen (tram 2, 6, RR 3, 4) over het tramplatform van het station rijden. Er wordt vervangend busvervoer ingezet. De trams in de Rijnstraat, de treinen en bussen blijven wel rijden.

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden aan de torenkraan vinden plaats op zaterdag 19 en zondag 20 november. Aansluitend start een periode van langdurige werkzaamheden die wekelijks plaatsvinden op zondag t/m donderdagavond vanaf ca. 21:45 uur. Vanaf dat moment worden tram 2, 6 en RR 3 en 4 aan weerszijden van het station omgeleid. Ook de tramhalten Spui, Grote Markt, Ternoot en Beatrixkwartier zijn na 21:45 uur gesloten. Op het traject waar tijdelijk geen tram en RandstadRail kan rijden, worden pendelbussen ingezet. Deze bussen stoppen op loopafstand van de vervallen halten.

RandstadRail 3 Den Haag Loosduinen – Zoetermeer Centrum-West
RandstadRail 3 is geknipt in 3 stukken:

 • RR 3 rijdt vanaf Loosduinen naar halte Brouwersgracht.
 • Pendelbus 73 rijdt in beide richtingen vanaf halte Brouwersgracht via Centraal Station (busplatform) naar halte Station Laan van NOI.
 • RR 3 rijdt vanaf halte Station Laan van NOI naar Zoetermeer Centrum West.

Let op: Voor de laatste rit van RandstadRail 3 die om 00:32 uur vanaf Loosduinen vertrekt naar de Brouwersgracht, geldt dat er niet meer overgestapt kan worden op de pendelbus.

RandstadRail 4 Den Haag De Uithof – Zoetermeer Javalaan
RandstadRail 4 is geknipt in 3 stukken:

 • RR 4 rijdt vanaf De Uithof naar halte Brouwersgracht.
 • Pendelbus 73 rijdt in beide richtingen vanaf halte Brouwersgracht via Centraal Station (busplatform) naar halte Station Laan van NOI.
 • RR 4 rijdt vanaf halte Station Laan van NOI naar Zoetermeer Javalaan.

Let op: Voor de laatste rit van RandstadRail 4 die om 00:24 uur vanaf Zoetermeer Javalaan vertrekt naar de Laan van NOI en de laatste rit van RandstadRail 4 die om 00:19 uur vanaf De Uithof vertrekt naar de Brouwersgracht, geldt dat er niet meer overgestapt kan worden op de pendelbus.

In- en uitchecken
Vergeet u bij het overstappen van tram op bus of andersom niet in hetzelfde voertuig in- en uit te checken. Reizigers uit Zoetermeer met eindbestemming Centraal Station die in het bezit zijn van een OV-chipkaart, kunnen op halte Voorburg 't Loo overstappen op Lijn E. Let op: voor de E-lijn geldt dat u op de halte moet in- en uitchecken!

Vervangend busvervoer: Pendelbus 73
Pendelbus 73 doet de volgende halten aan :

 • Brouwersgracht
 • Grote Markt
 • Nieuwe Haven,
 • Busplatform Centraal Station: Perron D » richting Station Laan van NOI, Perron E » richting
 • Brouwersgracht
 • Prinses Beatrixlaan
 • Oostinje
 • Stuyvesantstraat
 • Station Laan van NOI


Bericht geplaatst op maandag 14 november 2011 | Laatste update op maandag 21 november 2011
Bron: HTM; maandag 14 november 2011
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |